Mesela: 5 milyon GİZLİ TÜRK haberi

Güncelleme Tarihi:

Mesela: 5 milyon GİZLİ TÜRK haberi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2006 18:17

Aynen aktarıyorum çünkü bu mizah şaheserine ekleyecek bir şey yok!

Hürriyet

AMERİKALI profesör Brent Kennedy, "No" demiyor, biz Türkler gibi "Hayır" anlamına gelen 'Cıkk' sesini çıkartıyordu. 5 profesörle birlikte araştırdı. ABD'de bu sesi çıkartan ve sayısız özellikleri Türk'e benzeyen 5 milyon ABD vatandaşı saptadı.

ABD'yi 1653'te keşfettik

Atalarımızın "Ne Yaygara" dedikleri şelale Niagara, "Ar Kan Şah" dedikleri bölgenin adı da Arkansas olmuş. Elvis Presley ile ABD eski Başkanı Abraham Lincoln de öz be öz Türk...

*

Elvis de Türk çıktı

Türkler'in soyundan gelen 5 milyon kişi, şu anda Amerika'da yaşıyor. Araştırmalara göre rock'n roll Kralı Elvis Presley ve ABD eski Başkanı Lincoln'ün ataları da Türkiye'den geldi.

20 yıl süren çalışma...
Türkler, Amerika'ya 1653 yılında ayak bastı. ABD'de yaşayan Prof. Brent Kennedy, yaklaşık 20 yıl süren çalışmaları sonucunda, ABD'de 5 milyon Türk'ün yaşadığını söyledi. Kennedy, ABD'de yaşayan Meluncanlar'ın dışında Orta Asya'dan gelen Türkler'in bazı karakteristik özelliklerinin bunu fazlasıyla kanıtladığını düşünüyor ve sadece Türkler'e özgü olan bazı davranışlara dikkat çekiyor.

'Cıkk' sesi bunun bir kanıtı
Kennedy, örneğin Türkiye'de "Hayır" anlamı taşıyan ve başı yukarı doğru kaldırarak çıkartılan "Cıkk" sesinin, kendi aile fertleri tarafından kullanıldığını belirtiyor. Araştırmalar, ABD'de bu şekilde "Hayır" yanıtını verenlerin, bunun nedenini bir türlü açıklayamadığını da ortaya koydu. Başarılı profesör, "Elvis Presley, ABD eski Başkanı Abraham Lincoln ve Ava Gardner da Türk olduklarını öğrenemedi" dedi.

Genetik ve kültürel benzerlik
Bu ünlü isimlerin bazı kayıtlarında, "Hayır" diyecekleri zaman "Cıkk" diyerek başlarını yukarı kaldırdıkları görülüyor. Kennedy, 'yolda yürürken tek el cepte' olma alışkanlığının da, ABD'de yaşayan ve Türk soyundan gelenlerin bir özelliği olduğunun altını çiziyor. Uzmanlar, Osmanlı neslinden geldiğine dair linguistik, tıbbi, genetik ve kültürel pek çok delile rasladıklarını gizlemiyor.Hürriyet

Serdar’ın notu: Gazete haberinde yandaki siyah beyaz fotoğraf da kullanılmış. Resimaltı ‘Kennedy, 90 yıl önce ABD’de yaşayan Türkler’i örnek gösteriyor’ diyor.

Fotoğrataki kadınlar da gerçekten (!) 1910’larda yaşayan Türk kadınlarına tıpatıp benziyor...

*

İşte ilginç deliller

* North Carolina Arsa Patentleri ve Tahsisat kayıtlarına göre, 1653 yılında bazı Türkler işçi olarak çalışmak için Amerika'ya gelmiştir.
* South Carolina'nın Sumter bölgesinde oturanlar 'Sumter County Türkleri' olarak biliniyor. * Cherokee kızılderilileri, Osmanlılar'ın 17. Yüzyıl'a özel bir şapka türü olan fes giydikleri kanıtlandı.
* Cherokee kızılderelilerinin reisi Sequoya'nin kıyafeti 16'ncı Yüzyıl Osmanlı denizcilerinin aynısı.
* ABD'nin bazı bölgelerin isimlerinin de Türkçe kökenli olduğu sanılıyor.

* Kentucky (eyalet): 'Kan Tok'
* Alabama (eyalet): 'Allah Bamya'
* Arkansas (eyalet): 'Ar Kan Şah'
* Niagara (selale): 'Ne Yaygara'
* Allegheny (sıradağ): 'Allah Geniş'

*

VALLAHİ BEN UYDURMUYORUM, SİZİ TEMİN EDERİM BU YAZI TAKVİM’İN MANŞETİYDİ.
VE ALTINDA BUNUN BİR ŞAKA OLDUĞUNU GÖSTERİR BİR İBARE DE YOKTU...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!