Mescitsiz hastaneye kapatma tehdidi

Güncelleme Tarihi:

Mescitsiz hastaneye kapatma tehdidi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2007 00:00

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki özel hastaneler ibadet yerleri olmadığı için faaliyetlerinin durdurulması tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Özel Ahu Hetman Hastanesi ve Caria Hastaneleri'ni denetleyen Muğla Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, 2 sağlık kuruluşuna, Özel Hastaneler Yönetmeliği uyarınca ibadet yeri hazırlamaları için 1 aylık süre tanıdı. Bu süre içinde düzenleme yapılmadığı taktirde, hastanelerde poliklinik hizmetleri dışındaki tüm faaliyetlerin durdurulacağı belirtildi. Uyarı, turistik ilçede sağlık alanında büyük açığı kapatan, önemli operasyonlara imza atıp uluslararası övgü alan kuruluşlarda şaşkınlık yarattı. Özellikle turistik ilçelerde yönetmeliğin sıkıntı yaratacağını belirten bir hastane yöneticisi, "Tesislerde zaten yer sıkıntısı var, bir de değişik dinlerden insanlar için ayrı ayrı yerler düzenleme şansımız yok. 15 yıldır işletme hakkı elde etmiş, ruhsatlarında sorun olmayan, çeşitli ülkelerden ödüller kazanmış hastanelerimizde bugün böyle bir durumun ortayı çıkarılması üzücü" dedi.

YILLARDIR BÖYLEYİZ

Bir hastane sahibi de, "Yıllardır hizmet veriyoruz. Bu zorunluluk yeni mi akıllarına geldi" diye yakındı. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise önceki yıllarda Özel Hastaneler Yönetmeliği'nin ibadet yerini hastane yetkililerinin takdirine bırakıldığını ancak bir yıl kadar önce çıkan yeni yönetmeliğin, konuyu zorunluluk olarak ortaya koyduğunu belirterek, "Muğla genelinde 7 özel hastane var. Bizim rutin kontrollerimizde yeni maddelere göre kontrol yapıyoruz. İlk olarak Marmaris'i denetledik. Buradaki hastaneler yeni şartları yerine getirecek" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!