Mesajınız var!

Güncelleme Tarihi:

Mesajınız var
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

Internet'teki teknolojik aşkları konu alan filmlerin vizyonda olduğu bir dönemde Kevin Costner'ın ‘‘Şişedeki Mesaj’’ı izleyiciden beğeni topladı. Biz de ünlülere sorduk. Dileyen teknolojik yöntemlerle dileyen nostaljik metotlardan yardım alarak acaba kime, ne mesaj yollardı?..

Günümüzde öylesine gelişmiş haberleşme yöntemleri var ki; insan oturduğu yerden dünyanın dört bir tarafı hakkında bilgi ediniyor.

Mektuplaşan insan sayısı azaldı, bilgisayarlar varken telefona, telgrafa bile gerek kalmadığı zamanlar oluyor. Müthiş bir teknoloji çağında yaşıyoruz. Öyle ki artık aşklar dahi sanal alemde yaşanıyor. Gün geliyor sevgilinizi internet sayesinde tanıyorsunuz, aşık oluyorsunuz. Yüz yüze gelmeden, dokunmadan, konuşmadan... Ancak hızla gelişen ve değişen bu teknoloji çağının, romantizmi öldürdüğünü düşünenler de az değil hani. Kevin Costner'da bu düşüncede olmalı ki; Tom Hanks ve Meg Ryan'ın internetle doğan aşkını konu alan filme inat, aşk mesajını bir şişe içinde denize atarak yollayan bir adamı oynamayı tercih etti son filminde. Peki bizim ünlülerimiz bir mesaj göndermek isteselerdi ne yaparlardı? Teknolojiden yararlanarak şişe içinde bir mesaj gönderecek olsalardı, kimin eline geçmesini isterlerdi ve ne yazarlardı?

t Nurseli İdiz

Yolladığım mesajın 3 sene önce tanıştığım birinin eline geçmesini çok isterdim ve şöyle yazardım: ‘‘Sensiz hayatın hiçbir anlamı yok. Seni çok özledim.’’

t Yıldırım Mayruk

Kevin Costner gibi mesajımı bir şişe içinde denize bıraksaydım, muhakkak ki sevgilimin eline geçeceğini düşünecek kadar aptal olamazdım. Ama dünyaya ya da dünya dışına verebileceğim mesaj: ‘Sevgi, sadakat ve geleceğe bakan bilimsel yolda hoşgörü ile ilerleyin’’ olurdu.

Yalçın Dümer

Mesaj kesinlikle kızıma giderdi. Zamanında onu hiç istemeden çok üzdüm. Bunun için hálá büyük acı ve pişmanlık duyuyorum. Şöyle yazardım: ’’Canım kızım, yaşadığım süre boyunca seni hiç üzmeyeceğim.’’

Ben duygularımı pek anlatamam. Bir insanın aşkından ölsem bunu bile söyleyemem. Bu yüzden şişe içinde mesaj yollamak tam bana göre bir yöntem. Kendimi ifade edemediğim ama beni anlamasını istediğim birine, duygularımı anlatan bir şiirimi yazıp yollardım.

Ben zaten bu hayalimi çocukken gerçekleştirdim. Yıllar önce bu tür haberleşme yöntemini kullanan biriyle ilgili bir kitap okumuştum. Ben de pet şişelerin içine mesaj yazıp denize attım. Bütün şişelerin içinde: ‘‘Bu da geçer’’ yazıyordu. Amacım o an bu sözlere en çok ihtiyaç duyan insanı yüreklendirmekti.

Mesajımın diktatör bir insan kasabının eline ulaşmasını dilerdim. ‘‘Umarım en kısa zamanda başkalarına yaptıkların senin de başına gelir’’ yazardım.

Ebru Cündübeyoğlu

Eyşan Özhim

Ayda Aksel

Perihan Savaş

Mesajımı sevdiğim insana yollardım. ‘‘Aşkımız bu şişe içinde sıkışıp kalmasın, biz hep bir çerçeve içinde mutlu olalım’’ derdim.

Bennu Gerede

Yollayacağım şişenin içinde, umutsuz insanların hayata olumlu bakmaları için birtakım pozitif hikayeler olurdu. Kimin eline geçerse geçsin hiç önemli değil. Yeter ki işe yarasın.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!