Mersin'de trilyonluk yolsuzluk

Güncelleme Tarihi:

Mersinde trilyonluk yolsuzluk
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 22, 2001 12:53

Mersin Tapu Kadastro ve Türk Hava Kurumu'nda görevli 15 yetkilinin tirlyonları bulan bağış makbuzlarını zimmetlerine geçirdiği ortaya çıkarıldı. Bugün başlatılan operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Mersin'de Tapu Kadastro ve Türk Hava Kurumu'ndaki yetkililerin ortak yaptıkları yolsuzlukları ortaya çıkarmak üzere "Çekirge operasyonu" başlatıldı. Mersin Organize Suçla Mücadele Ekipleri tarafından başlatılan operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Tapu Kadastro'dan 10 Sicil Müdürü ve Türk Hava Kurumu'ndan 5 Şube Yetkilisi olduğu öğrenildi.

Yolsuzluğun Mersin Tapu Kadastro'da yapılan tapu işlemleri sırasında Türk Hava kurumu'na kesilen yardım makbuzlarının resmi kayıtlara geçirilmeyerek zimmete geçirilmesi olduğu bildirildi.

SORGULAMALARI SÃœRÃœYOR

Gözaltına alınan 10'u tapu müdürü, 2'si müdür yardımcısı, 2'si THK ÅŸube baÅŸkanı 14 kiÅŸi daha sonra adliyeye sevk edildi. Â

İçel Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan, aralarında Antalya'ya müdür olarak tayini çıkan Nuri Ä°regöl ile Hamdi Karafakılı, YaÅŸar ÇetintaÅŸ, Ömer Ali Yürlük, Mehmet Ali Kaya, Mehmet Ayhan, Benal Cahit Yanarışık, Ahmet Akça, Adnan Turan, Ali Cirit, Ayhan Koç, Hayri Mungan, THK Mersin Åžube BaÅŸkanı Ä°rfan Ä°nanoÄŸlu ve Tarsus Åžube BaÅŸkanı Adil Cengiz'in de bulunduÄŸu 14 kiÅŸi, emniyetteki sorgulanmaları sonrasında güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildiler. Sanıkların ifadelerinin alınmasına baÅŸlandı. Â

Cumhuriyet Savcısı Ethem Açıkgöz baÅŸkanlığında soruÅŸturmayı sürdüren ekipler, 1. Tapu Müdürlüğü'nde görevli ÅŸef Mehmet DaÄŸdelen'in bir süre önce CumhurbaÅŸkanlığı ve İçiÅŸleri Bakanlığı'na gönderdiÄŸi dilekçeler üzerine harekete geçerek yaptıkları incelemelerde, Tapu Müdürlüğü'nce THK'dan alınan 12.5 milyar liralık yardım pullarının iki katını aÅŸan fiyatla satıldığını ortaya çıkarmışlardı.Â

10 YILLIK YOLSUZLUK

Yetkililer, operasyonun çerçevesinin genişletildiğini ve olayla ilgili olarak bazı illerin emniyet müdürlüklerine de bilgi verildiğini bildirdiler.

Tapu Kadastro ve Türk Hava Kurumu'ndaki yetkililerin ortak yürüttükleri yolsuzluğun son 10 yıldır devam ettiği ve yapılan vurgunun trilyonları bulduğu öğrenildi.

Operasyonun İçişleri Bakanı Kazım Yücelen'e gelen bir ihbar mektubuyla başlatıldığı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!