Mersin'de 9 ayda 138 kilo eroin ele geçti

Güncelleme Tarihi:

Mersinde 9 ayda 138 kilo eroin ele geçti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2009 15:46

MERSİN'de geçen yıl haziran ayından bugüne kadar düzenlenen 6 ayrı operasyonda, toplam 137 kilo 866 gram eroin, 10 kilo 224 gram esrar ele geçirildi.

Haberin Devamı

Olaylarla ilgili gözaltına alınan 27 kişinin 11'i tutuklandı, 12'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, 4'ü hakkında da soruşturma sürüyor.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer ile yaptığı basın toplantısında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince 11- 17 Şubat tarihleri arasında uyuşturucu madde kaçakçılığı ile sokak satıcılarının deşifre edilmesine yönelik 5, mali suçlara yönelik ise 1 operasyonun gerçekleştirildiğini söyledi. Bu kapsamda kent merkezindeki Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda yapılan operasyonda, arama yapılan bir pikapta 2 kilo 78 gram eroin ele geçirildiğini, gözaltına alınan 4 kişinin tutuklandığını kaydeden Aksoy, Diyarbakır'dan Mersin'e gelen bir yolcu otobüsünde yapılan aramada ise 9 ayrı paket halinde 10 kilo 134 gram toz esrarla birlikte yakalanan 1 kişinin tutuklandığını bildirdi. ‘Akdeniz- 33’ adıyla düzenlenen operasyonda da 19 paket halinde 41 kilo 119 gram eroinin ele geçirildiğini belirten Aksoy, şöyle devam etti:

“Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı koordinesinde Azerbaycan polisi ile müşterek yapılan çalışmalar sonucu, 19 Haziran 2008’de Azerbaycan Astara Kara Hudut Kapısı’ndan Azerbaycan’a giriş yapmak isteyen C.Ç. yönetimindeki TIR’da yapılan aramada, motor bölümüne yapılan gizli bölme içerisinde 41 kilo 119 gram eroin ele geçirilmiştir. Operasyon kapsamında uluslararası uyuşturucu madde kaçakçılığı organizasyonu içerisinde bulunduğu değerlendirilen ve ülkemizde ikamet eden 5 şüpheli İstanbul, Gaziantep, Kilis, Mersin ve İzmir’de yapılan eş zamanlı operasyonlarda yakalanarak, ilimizde çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştır.”

Ayrıca Bitlis Emniyet Müdürlüğü ve Erciş İlçe Jandarma Komutanlığı ile 13 Şubat'ta ortak yapılan bir başka operasyonda ise bir kamyonda 120 ayrı pakette 94 kilo 579 gram eroinin ele geçirildiğini belirten Aksoy, 4 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.

Aksoy, sokak satıcılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda da 90 gram eroin, 9 gram kokain, 110 gram esrar, 3 bin 335 TL ile 20 Euro'nun ele geçirildiğini, gözaltına alınan 2 kişiden birinin tutuklandığını bildirdi. Gümrük kaçağı sigara satan sokak satıcılarına yönelik yürütülen son operasyonun da başarıyla tamamlandığını vurgulayan Aksoy, “13 Şubat'ta Bitpazarı diye bilinen İstiklal Caddesi'ndeki 12 iş yerine yapılan eşzamanlı operasyonda 2 bin 114 paket kaçak sigara ile 48 cinsel uyarıcı hap ele geçirildi. 10 iş yeri sahibi hakkında yasal işlem başlatılarak mahkemeye sevk edildi” diye konuştu.

6 ayrı operasyonda yakalanan 27 kişinin 11'inin tutuklandığı, 12'sinin tutuksuz yargılanmak üzerine serbest bırakıldığı, 4 kişi hakkında da yasal işlemin devam ettiği kaydedildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!