Mersin Üniversitesi yasta

Güncelleme Tarihi:

Mersin Üniversitesi yasta
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2009 14:42

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde, pikniğe giden Mersin Üniversitesi (ME.Ü.) öğretim görevlileri, öğrenci ve çalışanlarının dönüş yolunda kaza geçirip, 4 kişinin ölmesi, 22 kişinin yaralanması üniversiteyi ve kenti yasa boğdu. Ölenlerden 2'si toprağa verildi, diğer 2'sinin yarın toprağa verileceği bildirildi.

Haberin Devamı

Eğitim- Sen Mersin Üniversitesi Temsilciliği’nin düzenlediği piknikten dönenleri taşıyan Ahmet Çakır yönetimindeki 33 S 0072 plakalı minibüs, Erdemli'ye Sarıkaya Köyü yakınlarındaki Sandal Köprüsü üzerinde virajı alamayarak Sarıyer Çayı'na uçtu. Kazada, Mersin Üniversitesi Sağlık Kültür Daire Başkanlığı Şube Müdürü 57 yaşındaki Hasan Ali Akan, Vücut Geliştirme Antrenörü Yıldırım Tok, güvenlik görevlisi Hıdır Can ve 1 öğretim görevlisinin kayınvalidesi Semiha Ümmühan Kargın ölürken, 22 kişi yaralandı.

Ölen 4 kişinin cesedi otopsi ardından bugün Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirildi. Hayatını kaybedenlerden Yıldırım Tok'un cenazesi daha sonra memleketi Adana’nın Kozan İlçesi'nde toprağa verildi. Tok'un aynı kazada bacakları kırılan eşi Hatice Tok ile başından ağır yaralanan kızı Melisa Tok'un tedavilerinin ME.Ü. Hastanesi'nde sürdüğü belirtildi. Hıdır Can'ın cenazesi de Mersin'de Güneykent Mezarlığı'nda toprağa verileceği verildi. Hasan Ali Akan ve Semiha Ümmühan Kargın'ın cenazeleri de yarın ME.Ü. Çiftlikköy Kampusu'nda düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

Haberin Devamı

YARALILAR MERSİN'DE

Kazada yaralanan 22 kişi Erdemli Devlet Hastanesi'ndeki müdahale ardından ME.Ü. Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. Yaralılardan Mehmet Şenlik, Hatice Tok ve Meliha Akan'ın durumlarının ağır olduğu bildirilirken Erçin Girgin ve Şifa Ekici taburcu edildi.


Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, CHP Mersin Milletvekilleri İsa Gök ve Ali Rıza Öztürk ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Macit Özcan da, ME.Ü. Tıp Fakültesi Hastanesi'ne giderek yaralıların durumları hakkında bilgi aldı, MEÜ Rektörü Prof.Dr. Süha Aydın'a da taziye ve ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti.
Hastane çıkışı konuşan Vali Aksoy, kazada ölen 4 kişinin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa dilerken, yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğunu kaydetti. Hastanede Hatice Tok, Melisa Tok, Meliha Akan, Abdulgani Onat, Mehmet Şenlik, Eda Bay, Ahmet Şakir, Medine Onat, Melisa Onat, Mithat Delioğlu, Pınar Çam, Ali Bozay, Harun Yılmaz, Hanifi Yalçıner, Ümmü Yalçıner, Nurhan Bozay, Nihal Akman, Betül Demir, Misna Onat ve Deniz Ongun'un tedavileri sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!