Mersin’de ‘Cumhuriyet’ mitingi

Güncelleme Tarihi:

Mersin’de ‘Cumhuriyet’ mitingi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2008 19:04

MERSİN’de Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) öncülüğünde ‘Cumhuriyetine sahip çık’ yürüyüş ve mitingi düzenlendi.

‘Cumhuriyetine sahip çık’ yürüyüş ve mitingi Hastane Caddesi’ndeki Mersin Devlet Hastanesi önünden başladı. Caddede toplanan yaklaşık 300 kişi, dev bir Türk bayrağı ve Atatürk posteri eşliğinde yürümeye başladı. Yürüyüş boyunca 10’ncu Yıl Marşı’nı okuyan grup, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘Cumhuriyet değil hükümet yıkılacak’, ‘Yurtseverler hapiste, hainler mecliste’, ‘Kahrolsun Amerikan emperyalizmi’, ‘Ergenekon yalanı Amerikan planı’, ‘Türkiye laiktir, laik kalacak’ ve ‘Katil Amerika, işbirlikçi AKP’ sloganları atarak Metropol Miting Alanı’na geldi.

Alana üstleri aranarak alınan grup adına konuşan Tertip Komitesi ve ADD Mersin Şube Başkanı Fikret Babaşu, Türkiye’de Atatürkçüleri sindirmek ve tüm halkı korku içinde sokağa çıkamaz hale getirmeye çalışıldığını iddia etti. Babaşu, “Emperyalizm ve yerli uşaklarının icat ettiği, bir ucu Amerika ve Avrupa’da, diğer ucu Türkiye’de olan ‘Ilımlı İslam’ projesiyle gerçekleştirilmekte olan sivil darbe tehlikesini gölgelemek için, askeri darbe ve Ergenekon söylemeni sürekli gündemde tutmaktadırlar. Bölücü terör örgütünün militanları, Amerikan’ın işgalindeki topraklarda beslenip eğitilmekte, oradan aldıkları talimatla Türkiye topraklarına saldırmakta, askerlerimizi ve güvenlik güçlerimiz şehit etmektedirler. Dolayısıyla Türkiye PKK ile değil Amerikan emperyalizmiyle savaşmaktadır” dedi.
Konuşmanın ardından marşlar ve şiirler okunurken eylem yaklaşık bin polisin aldığı yoğun güvenlik önlemi altında olaysız sona erdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!