Mersin Barosu'nda gerginlik

Güncelleme Tarihi:

Mersin Barosunda gerginlik
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2007 17:39

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonundan bir grup üye, Mersin'de inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

Haberin Devamı

AKP Bingöl Milletvekili Abdurrahman Anık, Batman Milletvekili Mehmet Nezir Nasıroğlu, Erzurum Milletvekili Mücahit Daloğlu, Bursa Milletvekili Zafer Hıdıroğlu, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe ve Anavatan Partisi Mersin Milletvekili Hüseyin Güler'den oluşan TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyeleri, İl İnsan Hakları Kurulu başkan ve üyelerini ziyaret ederek bilgi aldı.

Valilik binasındaki toplantıda, incelemelerine ilişkin kısa bir bilgi veren komisyon üyesi Anık, Adana ve Mersin'de yapacakları 2 günlük çalışma kapsamında bazı kurumları ziyaret edeceklerini, daha sonra Ankara'da bir araya gelerek izlenimlerini değerlendireceklerini belirtti.

Genel bir denetim ve değerlendirme kapsamında Mersin'e geldiklerini belirten Anık, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Komisyon, sadece ihtiyaç duyulduğunda ya da olay olduğunda inceleme yapmaz. Her zaman genel bir tarama yapılır. Amacımız, insanlarımızın temel hak ve özgürlüklerinin öne çıkarılması, haksızlıkların önüne geçilmesi, sıkıntı varsa bunun görülmesidir. Bu çerçevede, habersiz denetimler yapacağız.”

Mersin Vali Yardımcısı ve İl İnsan Hakları Kurulu Başkanı Ardahan Totuk da kurul üyelerinin, komisyon üyesi milletvekillerinin fikir ve görüşlerinden yararlanacağı bir sohbet toplantısı gerçekleştireceklerini söyledi. Toplantı, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

MERSİN BAROSU'NDA GERGİNLİK

Komisyon üyesi milletvekilleri, Mersin Barosunu da ziyaret etti. Ziyaret sırasında Baro Başkanı İsa Gök'ün bazı yasalarla ilgili eleştiri ve Mersin Cezaevi ile ilgili sorunlara değinmesine, AKP'li üyeler tepki gösterdi.

AKP Bursa Milletvekili Zafer Hıdıroğlu, Gök'ün komisyonu kullanarak basın açıklaması yaptığını ifade ederek, “Başkan biz, sizi ziyarete geldik, daha tanışmadık bile. Siz, basın açıklaması yapıyorsunuz. Biz, çıktıktan sonra açıklamanızı yaparsınız” diye tepki gösterdi.

AKP Erzurum Milletvekili Mücahit Daloğlu da duruma tepki gösterdi. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe ise Baro Başkanı Gök'e destek verince, komisyon üyeleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Haberin Devamı

Ev sahibinin ne yapacağına kendisinin karar vereceğini belirten Ünlütepe, ”Başkan kanunlardan doğan sıkıntılardan bahsediyor. Bu sıkıntılardan bahsedilmesinden korkmamak gerekir. Biz burada insan hakları ihlallerinden bahsediyoruz. Niye konuşmayacağız” dedi. Tartışmanın sürmesi üzerine Anık, üyeleri dışarı çıkardı.

Daha sonra, Ünlütepe ve Anavatan Partisi'nden Güler tekrar içeri girerek, Gök ile görüştüler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!