Merkez Sağ'a sürpriz isim : Gökben Ergenekon

Güncelleme Tarihi:

Merkez Sağa sürpriz isim : Gökben Ergenekon
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2007 16:02

Demokrat Parti de, Mehmet Ağar’ın istifasının ardından genel başkanlık yarışı başladı.

Ağar muhalifleri Tansu Çiller’i yeniden partinin başına geçmeye ikna etmeye çalışırken, DYP’li eski bakanlardan Gökberk Ergenekon’un da liderlik yarışına katılmaya hazırlandığı kaydedildi. Ergenekon’u Demirel’in de desteklediği ve olağanüstü kongrede genel başkanlık için aday olacağı belirtildi.

22 Temmuz seçimlerinden çıkan sonuçlar Demokrat Parti’de Mehmet Ağar’ın istifasına neden olurken, partide de genel başkanlık yarışı başladı. DP’nin Eylül ayında olağanüstü kongreye gitmesi beklenirken, merkez sağın liderliğine oynayan isimler de yavaş yavaş netleşiyor. Parti içindeki muhaliflerin geri dönmesi yönünde yapmaya hazırlandığı çağrıya Çiller’in nasıl yanıt vereceği henüz belirsizliğini koruyor. Ancak Çiller’in yanı sıra genel başkanlık için Gökberk Ergenekon’un da adı geçmeye başladı. Partinin seçimlerde aldığı kötü sonucun ardından genel başkanlığın da boşalmasının şokunu atlatmaya çalışan teşkilata 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Ergenekon'u işaret ettiği bildirildi. Kulislerde, Demirel’in de desteğini alan Ergenekon’un Eylül ayında yapılması beklenen olağanüstü kongrede genel başkanlığa adaylığını koyacağı kaydediliyor. Kulislerde ayrıca Demirel’in desteğini alan genel başkan adayının yarışı önde götüreceği yorumları da yapılıyor. Ergenekon’un yanı sıra Mehmet Ali Bayar’ın adı da genel başkan adayları arasında geçiyor.


ERGENEKON KİMDİR?


Ağar’ın istifasıyla boşalan genel başkanlık yarışında öne çıkan Gökberk Ergenekon, Adalet Partisi döneminde Demirel'in yakın çalışma arkadaşı, yönetici ve bakanlarından Yılmaz Ergenekon'un oğlu. Dışişleri Bakanlığı'nda diplomat olarak görev yapan Gökberk Ergenekon, Roma Büyükelçiliği ikinci katibi iken Ermeni terör örgütü ASALA'nın saldırısına uğramış, saldırıdan hafif yaralı olarak kurtulmuştu. DYP'nin kuruluşunda da görev alan, Demirel'in yasağının kaldırılmasında önemli görev üstlenen, daha sonra kurulan DYP-SHP iktidarı döneminde milletvekili ve bakanlık da yapan Gökberk Ergenekon, Hüsamettin Cindoruk başkanlığındaki DTP’de Refahyol iktidarına yönelik “yenilikçi” muhalefetin başını çekmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!