Merkel’in zor günü

Güncelleme Tarihi:

Merkel’in zor günü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2011 00:00

Almanya Başbakanı Merkel, babasını kaybettikten bir gün sonra bugün Mecklenburg Vorpommern Eyaleti’nde seçimlere gidiyor.

Haberin Devamı

Forbes dergisi tarafından dünyanın en etkin kadını seçilen Merkel, eyalet seçimlerini alamazsa koltuğu sallanacak.

ALMANYA’DA bugün gözler yaklaşık 2 milyon nüfuslu Mecklenburg Vorpommern eyaletinde yapılacak eyalet meclisi seçime çevrildi. Seçimler Almanya Başbakanı Angela Merkel’in koalisyon hükümetinin devamı açısından da bir sınav anlamı taşıyor. Mecklenburg ve iki hafta sonra Berlin’de yapılacak eyalet seçimlerinin sonucu, Merkel’i Eylül sonunda bir erken seçim seçeneğiyle karşı karşıya bırakabilir.
Forbes Dergisi, geçen ay Merkel’i dünyanın en etkin kadını seçmiş ve Alman lideri, tartışmasız Avrupa Birliği’nin lideri olarak saymıştı. Baden-Württemberg ve Hamburg gibi önemli yerlerde darbe yiyen Merkel’in Hıristiyan Demokrat Partisi (CDU), şimdi Mecklenburg Vorpommern’de konumunu korumak için mücadele edecek.
Hıristiyan Demokratlar ikinci
Kamuoyu yoklamaları Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) oylarını yüzde 5 artırarak (yüzde 35), birinci parti, Hıristiyan Demokrat Parti’nin (CDU) yüzde 28’le (0.8 oy kaybı) ikinci, Sol Parti’nin yüzde 16.5 oy oranıyla (yüzde 0.3 oy kaybı) üçüncü parti çıkacağını gösteriyor. Yeşiller’in de bu sefer yüzde 5 barajını aşarak, meclise girmesine kesin gözüyle bakılırken, Alman Milliyetçi Partisi’nin (NPD) kalesi olan Mecklenburg Vorpommern’de meclis dışı kalıp kalmayacağı merakla bekleniyor. Kamuoyu yoklamaları NPD’ye yüzde 4.5 oy oranı gösteriyor.

Haberin Devamı

Babasını kaybetti

ALMANYA Başbakanı Angela Merkel’in babası Horst Kasner 85 yaşında öldü. Federal Hükümet Sözcüsü, Berlin’de yaptığı açıklamada, Başbakan Merkel’in Protestan papazı olan babasının vefatı nedeniyle dün için planlanan tüm temaslarını ve görüşmelerini iptal ettiğini duyurdu. Annesi hayatta olan Merkel, dün Mecklenburg-Vorpommern Eyaleti’nde lideri olduğu partisi Hıristiyan Demokrat Birliği’nin (CDU) son seçim mitingine katılacaktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!