Merkel’e vizesiz Avrupa Hareketi mektubu: Kaldırın

Güncelleme Tarihi:

Merkel’e vizesiz Avrupa Hareketi mektubu: Kaldırın
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2010 01:24

Türk vatandaşlarının AB nezdindeki haklarını araştıran ve bu konuda çalışmalar yapan bir grup akademisyen, iş adamı ve STK temsilcisinden oluşan “Vizesiz Avrupa Hareketi”, Almanya Başbakanı Angela Merkel’e mektup yazarak, vizenin kaldırılmasını istedi.

“Vizesiz Avrupa Hareketi”nden yapılan yazılı açıklamada, AB Adalet Divanı kararları ışığında, başta vizesiz seyahat olmak üzere yerleşme serbestisi ve serbest dolaşıma yönelik birçok hakkın varlığının kesinlik kazandığı vurgulandı. Hareket üyelerinin, Angela Merkel’e yazdıkları açık mektupta, Berlin’de Türkiye’nin üniversite açmasına yönelik beklenti vurgulanırken, birçok mahkeme kararına rağmen “Vizesiz Avrupa” ve ötesi hakların halen uygulamaya konulmamasının bir hukuksuzluk zinciri oluşturduğu savunuldu.

Haksızlık

Ziyaret sırasında somut adımlar beklendiği ifade edilen mektupta, Merkel’den “AB’nin, hizmetin serbest dolaşımı kapsamında haksız vize uygulamalarına son vermesi ve Almanya’nın buna öncülük yapması, malların serbest dolaşımı kapsamında iş adamlarına haksız vize uygulamalarının durdurulması, bugüne kadar hukuksuz alınan vize ücretlerinin bir eğitim kurumuna bağışlanması istendi.

Türkler karşı

Frankfurter Rundschau Gazetesi Erdoğan’ın Türk liseleri önerisine yer verdi. Gazete buna politikacıların, öğretmenlerin ve ülkede yaşayan Türk kökenli vatandaşların karşı çıktığını yazdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!