Merkel’e sıkı rakip

Güncelleme Tarihi:

Merkel’e sıkı rakip
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2012 00:00

Almanya’da muhtemelen gelecek yıl eylül ayında yapılacak genel seçimlerde Başbakan Angela Merkel’e karşı ana muhalefetteki Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Peer Steinbrück’ü aday gösterdi.

Haberin Devamı

Alman basınına göre, pazartesi günü yapılacak SPD Merkez Yürütme Kurulu toplantısında, Genel Başkan Sigmar Gabriel’in eski Federal Maliye Bakanı ve Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyalet Başbakanı Peer Steinbrück’ün başbakan adaylığı ilan etti. 2009’daki seçimlerde Merkel karşısında başarılı olamayan eski Federal Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’in ailevi nedenlerle yarışmama kararı aldığı sanılıyor. Bu durumda Merkel’in karşısında yarışa en hevesli ve en hazır kişi olan Steinbrück’ün aday olacağı aktarılıyor.

Hamburg doğumlu olan 65 yaşındaki Peer Steinbrück, ekonomist ve 1969 yılından bu yana SPD üyesi. Steinbrück, uzun süre Bonn’da Federal İmar İskan Bakanlığı’nda çeşitli birimlerde ve Başbakanlık Dairesi’nde görev aldı. 1992-2000 yılları arasında Schleswig-Holstein Eyaleti Ekonomi ve Ulaştırma Bakanlığı yaptı. 2000-2002 yılları arasında Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Maliye Bakanlığı ve 2002-2005 yılları arasında da NRW Eyalet Başbakanlığı yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!