Mercedes-Benz Türk 2006'yı rekorla kapattı

Güncelleme Tarihi:

Mercedes-Benz Türk 2006yı rekorla kapattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2007 17:30

Mercedes-Benz Türk, otomotiv sektöründe yurtiçi pazarın yüzde 12 oranında daraldığı bir dönemde, geçen yıl 2005 ve 2004 yılarına göre üçüncü kez satış rekoru kırarak yüzde 10'luk bir büyüme kaydettiğini açıkladı.

Mercedes-Benz Türk'ten yapılan açıklamada, geçen yılın otomotiv sektörü açısından inişli çıkışlı geçtiğine ve satışlarda belirgin bir daralma yaşandığına işaret edildi. Açıklamada Mercedes-Benz Türk'ün geçen yıl, 2004 ve 2005’ten sonra üçüncü kez yeni bir satış rekoruna imza atıldığı belirtildi.

PAZARDAKİ YÜZDE 12'LİK KÜÇÜLMEYE KARŞI YÜZDE 10 BÜYÜME

Mercedes-Benz Türk'ün geçen yıl yurtiçinde toplam pazarın yüzde 12 daraldığı ortamda, 22.898 araç satışı gerçekleştirerek, 2005 yılına göre yüzde 10’un üzerinde bir artış kaydettiği belirtilen açıklamada, tüm ürün gruplarında pazar paylarının artırıldığı vurgulandı.

Açıklamada, Mercedes-Benz Türk'ün geçen yıl 705 adet şehirlerarası otobüs satarak Travego modeliyle pazar payını yüzde 64.3’e çıkardığı ve geleneksel pazar liderliğini sürdürdüğü ifade edildi. Açıklamada, Mercedes-Benz Türk'ün, belediye tipi otobüs pazarında ise 335 adetlik satış gerçekleştirerek yüzde 48.8’lik bir pay elde ettiği kaydedildi.

Geçen yıl, Mercedes-Benz Türk’ün 6 ton ve üzeri kamyon pazarında liderliğini peşpeşe beşinci kez ilan ettiği yıl olduğu anlatılan açıklamada, yurtiçinde yıl sonu itibariyle 10158 adet yerli ve ithal kamyon satarak yüzde 24.3 oranında bir pazar payı elde ederek rekor kırıldığı belirtildi. Ayrıca kamyon ürün grubunda üretim rekoru kırıldığı belirtilen açıklamada, Mercedes-Benz Türk Aksaray Fabrikası’nda geçen yıl 13 bin kamyonun imal edildiği bildirildi.

Mercedes-Benz Türk hafif ticari araçlarda ise 5595 adetlik satışla yüzde 5 oranında bir pazar payına sahip olduğu belirtilen açıklamada, söz konusu dönemde Mercedes-Benz otomobil satışlarının da rekor düzeye çıktığı vurgulandı. Açıklamada, satışa sunulan yeni E-, yeni GL-, yeni CL-, yeni SL- ve yeni ML- serilerinin kazandırdığı ivmeyle satışların 4125 adede çıktığı kaydedildi. Açıklamada, öte yandan başta Batı Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın pek çok ülkesine 1222 otobüs ve 2681 kamyon ihracatı gerçekleştirdiği ifade edildi.

İHRACATTAKİ İLKLER

Mercedes-Benz'in geçen yıl ihracatta da bazı ilklere imza attığına işaret edilen açıklamada, bunların arasında Hoşdere Fabrikası, EvoBus’un Ulm Fabrikası’nda üretilen bir otobüs modelinin karoseri imalatına ve ihracatına başlanması olduğuna dikkat çekildi. Almanya IAA Fuarı’nda yeni Tourismo şehirlerarası otobüs modelinin lansmanı yapıldığı belirtilen açıklamada, böylece ilk kez Türkiye’de üretilen yeni bir modelin Türkiye’den önce ihracat pazarlarında tanıtıldığı kaydedildi.

Aksaray Fabrikası’nda üretilen 3 yeni kamyon modelinin ilk kez IAA Fuarı’nda sergilendiğine işaret edilen açıklamada, Rusya'dan 600 Conecto H modeli otobüs siparişi alındığı bildirildi. Açıklamada, bunun EvoBus tarihinin en geniş kapsamlı siparişi olduğu ve araçların büyük bir kısmının bu yıl teslim edilmesinin öngörüldüğü anlatıldı.

Açıklamada, Mercedes-Benz Türk'ün bu yıl, geçen yıl ulaştığı satış adetlerini ve rekor pazar paylarını korunmasının ve hatta daha da ileriye götürülmesinin hedeflediği ifade edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!