Mercedes-Benz’den 2005’in en beğenilen otomobilleri

Güncelleme Tarihi:

Mercedes-Benz’den 2005’in en beğenilen otomobilleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2006 00:00

OTOBİL MPV sınıfının birincisi Mercedes B Serisi

Pratik otomobil istiyorsanız B Serisi’ne bir göz atın
/images/100/0x0/55ea125bf018fbb8f8699147

Mercedes-Benz, MPV sınıfındaki temsilcisi B Serisi ile otomobil tasarımında yeni bir sayfa açtı. Ön kaputtan başlayan ve tavan direği üzerinden otomobilin yapılı arka bölümüne kadar uzanan sportif çizgiler ve buna ek olarak dışarıya doğru model verilmiş çamurluklar. B Serisi’nin ne kadar özel olduğunu anlamak için kısa bir bakış yeterli. İlk izleniminizin ne kadar doğru olduğunu ise B Serisi’ni yakından incelediğiniz zaman görürsünüz.

B Serisi, sedan, van, station ve Sport Utility Vehicle (SUV) sınıflarının özelliklerini biraraya getiren farklı bir otomobil. Konforu, geniş iç hacmi ve pratikliğiyle dikkat çeken B Serisi, günümüz sürücülerin çok fonksiyonlu araçlara duyduğu ihtiyaçlarını karşılayabilecek niteliklere sahip. B Serisi, geniş iç mekanı ve yüksek oturma pozisyonu ile özellikle çocuklu aileleri hitap ediyor.

B Serisi, arka koltukta oturan yolcularına geniş diz mesafesi ile konforlu yolculuklar vaat ediyor. Akıcı çizgileri ile göze hoş gelen bir tasarıma sahip olan B Serisi’nde, yüksek tavan sayesinde araç içinde geniş bir iç mekan sunuluyor. B Serisi, 4.27 metre uzunluk ve 1.77 metre genişliği ile kompakt segmente ait gibi görünse de, ferah iç mekanıyla geniş sedanlarla boy ölçüşüyor. A Serisi’nde de kullanılan sandviç yapı tarzı sayesinde, araç uzunluğunun yaklaşık yüzde 70’i yolcular tarafından kullanılabiliyor. 2.78 metrelik aks mesafesi arka koltuklarda oturan yolculara S Serisi kadar bir diz mesafesi sunuyor.

Arka ve ön yolcu koltuğunun isteğe göre çıkartılabilme özelliği ve yükseklik ayarı imkanı sunan iki katlı bagaj zemini sayesinde bagaj kapasitesinin 544 litreden, 2 bin 245 litreye kadar artırılması mümkün. Böylece B Serisi, station tipi araçların bagaj hacmine yakın bir yükleme kapasitesine yaklaşabilen bir araç haline gelebiliyor. Geniş ön cam sayesinde görüş alanının problemsiz olduğu B Serisi’nde, ergonomik yerleştirilmiş düğmeler kolay kullanımları ile rahatlık sağlıyor. Dört kollu tasarlanan çok fonksiyonlu direksiyon simidinin üzerinde, hız sabitleyici ve müzik sistemi ile ilgili düğmeler yer alıyor. B Serisi’nin ilgi çeken bir diğer özelliği ise dünyaca ünlü MP3 çalar iPod ile uyumlu olması. Torpido gözündeki arabirim ile iPod’unuzu B Serisi’ne bağlamanız ve aracın müzik sistemi üzerinden kontrol edebilmeniz mümkün.

Geniş motor gamı

B Serisi, sahip olduğu geniş motor gamıyla tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılıyor. B Serisi’nde 95 beygir ve 193 beygir arasında değişen dördü benzinli, ikisi dizel olmak üzere 6 farklı motor seçeneği sunuluyor.

OTOBİL LÜKS sınıfın birincisi Mercedes S Serisi

Konfor ve güvenliğin son teknolojide buluşması

2005 yılında Mercedes-Benz markasının ’kahramanı’ olan yeni S-Serisi, farklı zarafeti sportif görünümle, en iyi konforu en yüksek seviyede güvenlikle birleştiriyor. Dünyanın en iyi otomobili olarak anılan yeni S-Serisi, yine tüm Mercedes-Benz ürünleri için standartları belirliyor ve ürün gamındaki mükemmel prestijli sedan otomobil rolünü
/images/100/0x0/55ea125bf018fbb8f8699149
üstleniyor.

Geniş güvenlik önlemleri ve üstün konfor sağlayan son teknolojiler S Serisi’ni rakiplerinden bir adım öne taşıyor. İnsanlar bazı tehlikeleri algılayamaz, ama S Serisi algılayabilir. Radar sensörlü BAS PLUS’tan, şu an piyasadaki en gelişmiş kızılötesi teknolojisine sahip gece görüş sistemine, yeni kontrol sisteminden, PRE-SAFE sistemine kadar pek çok teknolojik yenilik ilk defa yeni S Serisi’nde seri üretim olarak sunuluyor.

Yeni S Serisi’nde yer alan yeniliklerin başında otomobil güvenliğinde önemli bir yer tutan BAS ve PRE-SAFE sistemlerinin geliştirilmiş versiyonları bulunuyor. BAS PLUS sistemi yoldaki araçları algılayarak, öndeki araçla arasındaki mesafenin çok kısa olması veya öndeki araca yaklaşma hızının çok yüksek olması durumunda sürücüyü uyarıyor. Bunun yanı sıra çarpışma riski doğduğunda, sistem gerekli fren gücünü hesaplayarak sürücünün yetersiz kaldığı durumlarda destek veriyor. Bu sistem özellikle arkadan çarpmaları önemli ölçüde önlüyor. PRE-SAFE sistemi ise olası bir kazayı algılayarak hava yastıklarının en etkin şekilde koruyabilmesi için koltukları dik duruma getiriyor, emniyet kemerlerini gerginleştiriyor ve sunroofu kapatıyor.

Yeni S Serisi’nde geliştirilen DISTRONIC PLUS radar sistemi ise 0-200 km/s arasındaki tüm hızlarda aktif halde bulunuyor. Bu sistem ’dur-kalk’ın bol olduğu trafikte öndeki araçla mesafeyi koruyor. Öndeki araca gerektiğinden fazla yaklaşılmasını engelleyerek sabit bir mesafede duruyor ve sistem otomatik olarak fren yapıyor. Ayrıca trafik yeniden akıcı hale geldiğinde sistem, aracın durmadan önceki hızına otomatik olarak tekrar ulaşıyor. Böylece sürücünün yapması gereken iş gücü azaltılarak sürüş konforu sağlanıyor. Sürücüye de sadece manevraları yapmak kalıyor.

Şu an piyasadaki en gelişmiş sistem olan gece görüş asistanı ile birlikte S Serisi, karanlıkta meydana gelebilecek kazaların önüne geçilmesini sağlıyor. Bu sistemin mantığı kızılötesi ışınlara dayalı. Sürücünün görüş alanı kadar (150 metre) bir mesafede etkili olan sistem sayesinde; geceleri görülemeyen yayalar, bisiklet sürücüleri, park halindeki araçlar ve karanlıkta görülemeyen diğer tüm objeler, araç içerisindeki renkli ekrandan görülür hale geliyor. Böylece, karanlıkta uzun farlarınızı yakmış olsaydınız göreceğiniz benzer bir görüşe sahip olursunuz.

7G-TRONIC ile sınırsız sürüş keyfi

S Serisi’nde yeni geliştirilen V6 motor ile donatılan S 350, 7.3 saniyede 100 km/s hıza ulaşıyor. S Serisi ile birlikte tanıtılan 388 beygir güç üreten yeni V8 motor ise, S 500 modelini 0’dan 100 kilometre hıza 5.4 saniyede ulaştırıyor. S 350 ve S 500 modellerinde standart olarak sunulan dünyanın ilk 7 ileri vitesli otomatik şanzımanı 7G-TRONIC ile sınırsız sürüş keyfi sizi bekliyor.

OTOBİL COUPE CABRIOLET sınıfının birincisi Mercedes Slk

Sportif ve agresif bir roadster

Mercedes-Benz markasının modern ve dinamik yüzünün sembolü haline gelen SLK, segmentinin en başarılı modelleri arasında yer alıyor. Açılır metal tavanı ile coupe-cabrio sınıfının öncülerinden olan SLK, sportif ve agresif bir
/images/100/0x0/55ea125bf018fbb8f869914b
görünümüyle dikkat çekiyor. SLK’da yer alan AIRSCARF sistemi, otomobilin üstü açıkken sürücü ve yolcunun boynuna sıcak hava üfleyerek, bu bölgede oluşabilecek rahatsızlıkları önlüyor.

Tasarımı, aracın sportif ve güçlü karakterini ilk bakışta yansıtıyor. Ayrıca bir roadsterin karakteristik özellikleri olan uzun motor kaputu, yatık ön cam, geniş kapılar ve kısa bagaj bölümü, SLK’da belirgin bir şekilde vurgulanıyor. Aracın arkadan öne incelen silueti, ön ızgaranın tasarımı, motor kaputunun üzerinde Formula 1’i anımsatan profili, SLK’nın spor otomobil üretme geleneği olan Mercedes-Benz’in elinden çıktığını gösteriyor. Aracın spor ve dinamik karakteri, araç içi tasarımında ve iç donanımda kullanılan malzemelerde de kendini gösteriyor. Modern üretim teknikleri, yüzde 40’ın üzerine çıkan özel çelik alaşımı kullanımı ve diğer önlemler sayesinde SLK, yüksek düzeyde olan yolcu güvenliği sunuyor. Kaza anında çarpışmanın şiddetine göre iki kademede açılan hava yastıkları, yine iki kademeli olarak çalışan emniyet kemeri gergi gücü sınırlandırıcısı, baş ve gövdeyi koruyucu yan hava yastıkları yolcu güvenliğini tamamlayan unsurlar olarak öne çıkıyor. Araç takla attığında özel bir sensör ile devreye giren yan hava yastıkları ve emniyet kemeri gergi gücü sınırlandırıcısı, özel dirençli çelik borularla desteklenen A sütunları ve güçlü ’roll bar’lar SLK kullanıcılarına üstü açıkken de olağanüstü güvenlik sunuyor.

Üstü açıkken de sizi ısıtıyor

Otomotiv dünyasında bir ilk, Mercedes-Benz tarafından SLK kullanıcılarına sunuluyor: AIRSCARF. Yeni bir ısıtma sistemi olan AIRSCARF, araç üstü açık kullanıldığında baş dayama yastıklarından üflenen sıcak hava ile sürücü ve yolcunun baş ve boyun kısmının serin günlerde de sıcak tutulmasını sağlıyor. Isıya duyarlı iç dikiz aynası, yağmur sensörü, AIRSCARF boyun ısıtması, otomatik vites 5 ileri, alarm, Thermatic klima, hafif metal jantlar, ısıtmalı koltuklar ve uzaktan kumandalı tavan açma sistemi SLK’de standart olarak sunuluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!