Menfezden çıkardılar

Güncelleme Tarihi:

Menfezden çıkardılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2016 21:44

Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda ‘üs imamı’ olduğu öne sürülün ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele baskını organize ettiği iddia edilen Hava Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu ile 6 darbeci asker, 10 gün sonra yakalandı.

Haberin Devamı

Zekeriya Kuzu, saklandığı menfezde kıskıvrak yakalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oteline baskın yapıp 2 polisi şehit ettikten sonra ormanlık ve dağlık alana kaçan bordo bereli, SAT komandosu ve muharebe arama kurtarma (MAK) ekiplerinden oluştuğu belirtilen karma timin yakalanması amacıyla ilçe ve çevresinde aramalar 10 gündür devam ediyor.

Menfezden çıkardılar

Zekeriya Kuzu

Dün saat 16.00 sıralarında Marmaris Çetibeli kontrol noktasına 3 kilometre mesafedeki ormanlık ve dağlık alanda, askeri kamuflaj üniformalı 3 kişiyi gören vatandaşlar, güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Bölgeye jandarmanın yanı sıra Özel Harekât polisleri ve özel kuvvetlerden gelen askerlerden oluşan güvenlik güçleri sevk edildi. Arazide arama yapan polis ve askerler, darbeci askerlerin yerini belirledi. ‘Teslim ol’ çağrısına uyan 3 asker, gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Menfezden çıkardılar

Yakalananların MAK timinden Binbaşı Taner Berber, astsubaylar İlyas Yaşar ve Gökhan Güçlü olduğu belirlendi. Suikastçı askerlerden 4’ünün daha bölgede olduğu belirlendi. Kısa bir süre sonra Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda görev yapan ve en tehlikeli olarak ifade edilen Hava Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu ile Hava Astsubay Üstçavuş Ömer Faruk Göçmen, Hava Astsubay Kıdemli Çavuş Abdülhamit Gülerden ve Astsubay Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat menfezde kıstırılarak yakalandı. Bölgede halen firari 10 askeri arama çalışmaları sürüyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!