Menemen mesajı: Korkmadık korkmayız

Güncelleme Tarihi:

Menemen mesajı: Korkmadık korkmayız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2014 01:16

İzmir’in Menemen ilçesinde 84 yıl önce gericiler tarafından kafası kesilerek katledilen şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Yıldıztepe’deki şehitlikte düzenlenen törenle anıldı.

Haberin Devamı

Resmi tören, Kubilay Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı. Anıta, Kubilay’ın torunlarının çelenk bırakması sırasında, vatandaşlardan alkışlı destek geldi. Törene, İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Galip Bendi, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP’li Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ile Şehit Asteğmen Kubilay’ın torunları ve yüzlerce vatandaş katıldı. Geçen yıllarda hükümet üyelerinden gelen mesajların törene katılanlarca yuhalanması nedeniyle bu yıl hiçbir protokol üyesinden mesaj gelmediği öğrenildi. Törenler kapsamında Menemen Tren Garı ile Yıldıztepe Şehitliği arasındaki 1 kilometrelik yolda da ‘Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü’ yapıldı. ‘İzmir Marşı’, ‘Gençlik Marşı’, ‘Harbiye Marşı’ söylendi, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Atatürk Gençliği görev başında” sloganları atıldı. Bazı gençler beyaz madenci bareti takarken kortejin en önünde yine gaziler yer aldı. Törende konuşan Menemen Belediye Başkanı CHP’li Tahir Şahin ise yolsuzluk soruşturmasına değindi, Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden gençlerin adını okudu. Bu sırada törene katılanlar ellerindeki büyük boyutlu harflerle ‘Memleketi soymak fıtratlarında var’ yazdı. Başkan Şahin konuşmasında, “Yobazlardan, kör karanlıklardan korkmadık korkmayacağız da. İşte bunun içindir ki hepimiz Mustafa Kemal’in askerleriyiz” dedi. TSK adına kürsüye çıkan Topçu Yüzbaşı Murat Payas da “Şehit Kubilay ve arkadaşları rahat uyusunlar. Onların bize emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk devrimlerini koruyan, milyonlarca Cumhuriyet gençliği görev başındadır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Onurlu direniş

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Şehit Kubilay’ı Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında ise şunları söyledi: “Milletin birlik ve beraberliğini insanlık dışı yöntemlerle ortadan kaldırmaya teşebbüs eden bir grup karşısında, onurlu bir direniş göstererek canlarını feda eden Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Hasan ve Şevki adlı iki bekçinin şehit edilişinin 84’üncü yılı. Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu olaydan hareketle ‘Cumhuriyetimiz, öyle zannolunduğu gibi zayıf değildir. Cumhuriyet bedava da kazanılmış değildir. Bunu elde etmek için çok kan döktük. İcabında müesseselerimizi müdafaa için lazım olanı yapmaya hazırız’ ifadesini kullanmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri, ecdadının manevi mirasından, eşsiz zaferlerle dolu şanlı tarihinden ve asil milletimizin sevgisinden aldığı güçle, dün olduğu gibi bugün de akıl ve bilime dayalı güçlü yapısıyla, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü ile milli birlik ve beraberliğimizin muhafazası uğrunda her türlü fedakârlığı sergilemeye, kanunlarla kendisine tevdi edilen görevleri başarıyla yerine getirmeye ve yüce milletine layık olabilme çabalarına devam etmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!