Melisa'nın nefesini çalanlar yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Melisanın nefesini çalanlar yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2010 22:45

İzmir'de tren kazası sonucu felç olan ve nefes almakta zorlanan 6 yaşındaki çocuğun kullandığı oksijen konsantratörü, oksimetre ve oksijen cihazını çalan iki zanlı yakalandı.

Haberin Devamı

İzmir'de, yılbaşı günü yatağa bağımlı 6 yaşındaki Melisa Şanlı'nın oksijen konsantratörü ve oksimetresini çaldıkları ileri sürülen Ö.A. ve M.A., polisin sıkı takibi sonucu yakalandı.

Diyaliz hastası, böbrek nakli bekleyen, malulen emekli 31 yaşındaki Şaban Şanlı'nın, Bayraklı İlçesi'ndeki evine yılbaşı günü giren hırsızlar, Tire İlçesi'nde, geçen yıl trenin çarpması sonucu beyin felcine bağlı yatağa mahkum olan Melisa Şanlı'nın, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından zimmetlenen oksijen konsantratörü ve oksimetresini çalıp kaçmıştı.

Yaşadığı daramın basında yeralmasının ardından Küçük Melisa'nın durumu yurt çapında büyük yankı uyandırırken, aile destek yağmuruna tutuldu. Şanlı ailesi, Melisa'nın tedavisi için, İstanbul'a giderken, polis de, çalınan cihazları araştırma sonucu buldu.

Soruşturmada, Melisa'nın kumbarasındaki parmak izinden yola çıkan polis ekipleri, olayın faillerinin çok sayıda hırsızlık suçundan kayıtları bulunan Ö.A. ile M.A.'nın gerçekleştirdiğini belirledi. İki şüpheliyi yakalamak için alarma geçen polis ekipleri, 8 ayrı adrese baskın düzenledi, ancak bir sonuç alınamadı.

Haberin Devamı

Sıkı takibini sürdüren polis, şüphelilerden Ö.A.'yı Bayraklı'da Gazi Meydanı'nda, M.A.'yı ise Bayraklı Meydanı'nda yakaladı. Bayraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlıların ilk ifadelerinde Melisa'nın oksijen konsantratörü ve oksimetresini çalmadıklarını, olayla da bir ilgilerinin bulunmadığını söyledikleri öğrenildi.

Bayraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Ö.A. ve M.A.'nın işlemlerinin ardından bugün ( çarşamba ) adliyeye sevkedileceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!