Mehmetçik'e tam not

Güncelleme Tarihi:

Mehmetçike tam not
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

‘‘Ordu-millet el ele, Mehmetçik köylü ile’’ kampanyasında Mehmetçik bir kez daha vatandaşla buluşuyor. Güneydoğu'da terörü önemli ölçüde kontrol altına alan güvenlik güçleri, yöre insanına yönelik sağlık, eğitim ve ekonomik desteğini hızla sürdürüyor.

Diyarbakır'da 7'nci Kolordu Komutanlığı tarafından başlatılan, ‘‘Ordu-millet el ele, Mehmetçik köylü ile’’ kampanyası, Yiğityolu Köyü'nde bayram havası estirdi. Örnek köy yapılmak istenen Diyarbakır merkeze 30 kilometre mesafedeki Yiğityolu Köyü'ne giden askeri sağlık ekipleri, vatandaşları tek tek muayene edip ücretsiz ilaç dağıtırken, durumları ağır olan bazı hastaları ise ücretsiz tedavileri yapılmak üzere Askeri Hastane'ye sevketti. Askeri veterinerler köylünün hayvanlarını taramadan geçirirken, köyün su hattı onarımı ise yine askerler tarafından yapıldı. 1975 yılında askerler tarafından yapılan tek derslikli ilköğretim okulu, yine askerler tarafından pembe renge boyandı. Mehmetçik köylülerle birlikte 4 derslikli ek binanın temelini atarak, inşaatına da başladı. Öğrencilere kırtasiye yardımının da yapıldığı kampanyada, Olağanüstü Hal Bölge Valisi Aydın Arslan, 7'nci Kolordu Komutan Yardımcısı Korgeneral Rıza Küçükoğlu ile Pirinçlik Üs Komutanı Albay Uğur Korucak da bölgede görev yapan öğretmenlere çeşitli hediyeler verdi.

Kadın subaylar

Kampanyaya katılan kadın üsteğmenler Nagehan Özdil, Gamze Aydoğdu, Gönül İnan, Leyla Saral ve Emire Özbek, köylü kadınlarla kısa sürede kaynaştı. Tören alanına gelmekten utanan köylü kadınlar, kadın subayların yakın ilgisinden sonra üzerlerindeki çekingenliği atarak etkinliklere katıldı. Subaylar, aile planlaması konusunda köylü kadınları bilgilendirdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!