Mehmetçik'e, NATO komutanlarından övgü

Güncelleme Tarihi:

Mehmetçike, NATO komutanlarından övgü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

NATO Askeri Komite Toplantısı ve 2000 Askeri Komite Turu'nun Türkiye bölümünde dün düzenlenen deniz-hava müşterek gösteri tatbikatında, Mehmetçik, tüm komutanlardan tam not aldı. Firkateynlerin hareket halindeyken yakıt ikmali yaptıkları tatbikatta, SAT (Sualtı Taarruz) timleri de helikopterden gemilere halatla personel indirdi. Mehmetçik, tatbikatı izleyen 19 NATO ülkesi Genelkurmay Başkanı'na parmak ısırttı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Tuzla açıklarında düzenlenen gösteri tatbikatı için 19 NATO ülkesinin Genelkurmay Başkanları saat 08.00'de Dolmabahçe açıklarında demirli olan Sancak Gemisi TCG Salih Reis Firkateyni'ne geldi. TSK'nın tanıtım filmini izleyen konuk genelkurmay başkanlarına daha sonra tatbikat hakkında brifing verildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu ve Askeri Komite Toplantısı'na katılan diğer NATO ülkelerinin Genelkurmay Başkanları daha sonra Salih Reis Firkateyni'nin güvertesine çıkarak, İstanbul Boğazı'nı seyrettiler.

DENİZDE YAKIT İKMALİ

Salih Reis ve Oruç Reis firkateynleri hareket halindeyken, Tuzla açıklarında, Yarbay Kudret Güngör Tanker Gemisi'ne yaklaşarak, aynı anda yakıt ikmali yaptılar. Bu sırada da Karayel Hücumbotu da cankurtarma gösterisi düzenledi. Hava Kuvvetleri'ne bağı 4 adet F-16 uçağının hava taarruzlarına karşı, fırkateyn ve hücumbotlar hava savunma harbi eğitimi gerçekleştirdiler. 18 Mart denizaltısı da periskop derinliğine dalma, periskop ve anten sürme, yeşil sarı duman kandili atma ve satha acil çıkış gösterisi yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!