Mehmetçik, Kızılay'ın yardım paketlerini Kosovalılar'a dağıttı

Güncelleme Tarihi:

Mehmetçik, Kızılayın yardım paketlerini Kosovalılara dağıttı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2010 22:12

Kosova’da KFOR barış gücünde görev yapan Türk askerleri, Kızılay'ın gönderdiği 5 bin yardım paketini ihtiyaç sahibi Kosovalılar'a dağıttı.

Kosova Türk Taburu Görev Kuvvet Komutanlığı’nda gerçekleşen törende Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Metin Hüsrev Ünler ve Türk Kızılayı Yönetim Kurulu üyesi Hasan Karahan, Türk Kızılay'ı tarafından gönderilen ihtiyaç sahibi Kosovalılar'a dağıtılmak maksdıyla gönderilen 5 TIR’dan oluşan 100 tonluk 5 bin yardım paketini Kosova Türk Taburu Görev Kuvvet Komutanlığı'na devretti. Burada bir konuşma yapan Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Metin Hüsrev Ünler, Türk halkının her zaman her türlü destekle Kosovalılar'ın yanında olacağını vurguladı. “Daha önce olduğu gibi bu yılda Türk Kızılay’ı Ramazan ayında ihtiyaç sahibi Kosovalılara yardım paketi gönderdi” diyen Ünler, Türkiye ile Kosova arasında tarihe dayanan dostluk ilişkilerinin olduğunu söyledi.
Türk Kızılayı Yönetim Kurulu üyesi Hasan Karahan da “Geçen yıllarda olduğu gibi Kosovalı kardeşlerimizle beraber olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz” diyen Karahan, Türk Kızılayı’nın dünyada yardım kuruluşları arasında 5’inci sırada olduğunu söyledi.
Konuşma töreninin ardından 21 kilo ağırlığındaki yardım paketleri daha önceden tespit edilmiş olan ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı. 5 yıl önce Türk askeri tarafından yaptırılan Atatürk Bulvarı Mehmetçik Parkı'nda Türk askeri tarafından dağıtılan yardım paketlerini alan Kosovalılar, Türk askeri ve Türk Kızılayı'na teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!