Mehmet Haberal'a 2 gün 'ölüm izni'

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Haberala 2 gün ölüm izni
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2012 10:44

Ergenekon davasının tutuklu sanığı CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal bugün annesi Medine Haberal'ı kaybetti. Mahkeme, Haberal'a annesinin cenazesine katılabilmesi için 2 gün izin verdi.

Haberin Devamı

Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde 1 yıla yakın süreden bu yana kalp ve solunum yetmezliği nedeniyle tedavi gören Medine Haberal, bu sabaha karşı vefat etti. Halen Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Mehmet Haberal'in annesi Medine Haberal'in cenazesi, yapılan işlemlerin ardından saat 10.30 sıralarında defnedilmek üzere memleketi Zonguldak'a gönderildi.

 

Bu arada Medine Haberal'ın vefatının haber alınmasından sonra bazı yakınları ile siyasetçiler hastaneye geldi. Cenazenin Zonguldak'a gönderildiğini duyanlar dönmek durumunda kaldı. Cenaevinde tutuklu bulunan Mehmet Haberal'in hasta olan annesini ziyaret etmek bir süre önce istekte bulunmuştu.

 

Haberin Devamı

Haberal'ın babası 81 yaşındaki Yaşar Ali Haberal, 21 Ocak 2010 tarihinde vefat etmiş, Zonguldak'ta toprağa verilmişti.

 

2 GÜN CENAZE İZNİ

İkinci “Ergenekon” davasının tutuklu sanıklarından CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın avukatları, müvekkillerinin, bu sabah ölen annesinin cenaze törenine katılması için mahkemeden izin istedi.

Haberal'ın avukatları tarafından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verilen dilekçede, müvekkillerinin cezaevindeyken önce babası Yaşar Ali Haberal'ı kaybettiği, o tarihteki mevzuat boşluğu gerekçe gösterilerek babasına karşı son görevini yerine getiremediği belirtildi.

Uzun yıllardan beri tedavi gören annesi Medine Haberal'ı da hastanede ziyaret etmesine yönelik yasa tasarısının komisyondan geçmesine rağmen uzun süredir genel kurulda bekletildiği ifade edilen dilekçede, bu nedenle Haberal'ın annesini sağlığında son kez görme imkanından yoksun bırakıldığı kaydedildi.

Dilekçede, Haberal'ın şiddetli taşikardi ve aritmi atakları yaşamaya devam ettiği, kalp atışlarında 1,5 saniyelik duraksamalar meydana geldiği ifade edilerek, bu nedenle kalbine yeniden elektro fizyolojik test yapılması istenen Haberal'ın, halen “hayati risk” altında olduğu ve bu rahatsızlığın stres, baskı ve üzüntü ile tetiklenerek “ani ölüme” sebebiyet verebileceği vurgulandı.

Haberin Devamı

Bu sebeplerle, Haberal'ın annesinin Zonguldak'ta yapılacak cenaze törenine katılması için gerekli iznin verilmesi istenen dilekçede, ağır sağlık sorunları nedeniyle Haberal'ın nakil işleminin tercihen ambulans uçak, helikopter benzeri araçla yapılması, bu mümkün olmadığı takdirde kendilerince temin edilecek bir araçla cenazeye gidebilmesinin sağlanması talep edildi.

Talebi değerlendiren 13. Ağır Ceza Mahkemesi yol izni hariç olmak üzere Mehmet Haberal'a cenazeye katılması için kolluk görevlileri refakatinde 2 gün izin verdi. Mahkeme 2 sayfalık kararında şunları belirtti: "Mehmet Haberal'ın avukatlarının vermiş olduğu dilekçede sanığın mevcut kalp rahatsızlığının stres, baskı ve üzüntü ile tetiklenerek ani ölüme sebebiyet verebileceği ileri sürülmesi karşısında, sanığın bu şartlar altında ve her türlü sağlık riskini göz alarak merasime katılmayı istemesi durumunda sanığın dilekçede belirtilen sağlık durumu nedeniyle tam teşekküllü ve uygun görülecek nakil vasıtasıyla ve insiyatif alınması gerektirebileceğinden Silivri Cezaevi taburunda görevli en az binbaşı rütbesindeki bir subay ve emrindekiler refakatinde sadece Zonguldak ilinde yapılacak annesinin cenaze törenine katılmak üzere naklinin yapılmasına oy birliğiyle karar verildi."

Haberin Devamı

MEDİNE HABERAL'İN CENAZESİ ZONGULDAK'A GETİRİLDİ

ERGENEKON davasının tutuklu sanıklarından CHP zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’in Ankara'da tedavi gören annesi 93 yaşındaki Medine Haberal’in cenazesi Zonguldak'a getirildi.Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın annesi Medine Haberal, uzun süredir tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Cenazeyi Mehmet Haberal’in kardeşi Osman Haberal, akrabaları ve yakınları Bahçelievler Mahallesi Sümbül Sokak’taki evinin önünde karşıladı. Oldukça üzgün olduğu gözlenen Osman Haberal zaman zaman göz yaşlarını tutamadı. Medine Haberal’in diğer oğlu Başkent Üniversitesi Hastaneleri Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ali Haberal, Ankara’dan cenaze aracıyla annesinin yanında Zonguldak'a geldi.

Yakınları tarafından omuzlara alınan Medine Haberal’in cenazesi eve çıkarılışı sırasında, bazı yakınları gözyaşlarına boğuldu.CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun programını iptal ederek yarın Zonguldak’a geleceğini söyledi. Mehmet Haberal’in annesi Medine Haberal'i hastayken görememesinin üzüntülerini bir kat daha arttırdığını belirten Köktürk, “Tutuklularla ve hasta yakınlarıyla ilgili yasa teklif adalet komisyonunda 11 Ocak tarihinde görüşülmesinden itibaren üzerinden yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen maalesef genel kurul gündemine getirilmedi. Her hafta bu yasanın gündeme alınacağı belirtilmesine rağmen maalesef gündeme alınmadı. Haberal’in annesinin durumu biliniyordu. Bunlar ivedilik isteyen, telafisi mümkün olmayan durumlar. Artık siz isteseniz de bu yasayı çıkarsanız da yarın dahi çıkarsanız artık bu süreci geriye döndürme şansınız yok. Mehmet Haberal kendisini büyüten yetiştiren bu noktalara taşıyan annesini yeniden görebilme şansı maalesef olmayacak'dedi.

Haberin Devamı

Medine Haberal’in cenazesi yarın Acılık Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından aile mezarlığında toprağa verilecek.

 

 KILIÇDAROĞLU: HABERAL’IN SON NEFESİNDE ANNESİNİN YANINDA OLAMAMASI ACIMIZA ACI KATTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Medine Haberal’ın ölümünden duyduğu üzüntüyü ifade ederek, Haberal ailesine başsağlığı diledi.

CHP Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’in annesi Medine Haberal'ın ölümü üzerine Medine Haberal’in oğlu Prof. Dr. Ali Haberal’i telefonla aradı. Kılıçdaroğlu Prof. Dr. Ali Haberal’a başsağlığı dilerken şunları söyledi:

Haberin Devamı

“En büyük acılardan, üzüntülerden birini yaşıyorsunuz. Anneniz Medine hanımefendinin yaşamını yitirmesinden biz de büyük acı ve üzüntü duyduk. Milletvekili arkadaşımız Sayın Mehmet Haberal’ın Silivri Toplama Kampı’nda olması ve annesi son nefesini verirken bir evlat, bir hekim olarak yanında bulunamaması acımıza acı, üzüntümüze üzüntü kattı. Anneniz hanımefendiye rahmet, Şahsınızda, başta Milletvekili arkadaşımız Mehmet Haberal olmak üzere Haberal ailesine, yakınlarına, sevenlerine başsağlığı diliyor, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!