Mehmet Faysal Söylemez: İnterpol tarafından arandığımı bilmiyordum

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Faysal Söylemez: İnterpol tarafından arandığımı bilmiyordum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2010 18:20

ÇETE ve gasp iddiasıyla 6 yıldır gıyabi olarak yargılanan ve geçtiğimiz aylarda MİT, emniyet ve Azerbaycan emniyetinin ortak operasyonuyla Azerbaycan’da yakalanarak Türkiye’ye iade edilen ’Söylemez Kardeşler’den Mehmet Faysal Söylemez, hakim karşısına ilk kez çıktığı duruşmada suçlamaları kabul etmedi. Türkiye’ye gelip gidememesinin kendisi için en büyük mağduriyet olduğunu belirten Mehmet Faysal Söylemez tahliyesini talep etti.

Haberin Devamı

İstanbul 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılnan tutuklu sanık Mehmet Faysal Söylemez katıldı. Mehmet Sena Söylemez ise rahatsızlığı nedeniyle duruşmaya katılmadı. 9 ay önce Azerbaycan’da esir alınarak 12 gün gözaltında tutulduğunu ve işkence gördüğünü belirten Mehmet Faysal Söylemez, "3 ay önce Bakü’de mahkemeye çıkarak Türkiye’de yargılanmak istediğimi söyledim ve ardından da iade edildim. İnterpol tarafından arandığını bilmiyordum. Bilseydim gelirdim. 2004’te göz altına alındıktan sonra sevk edildiğim mahkeme tarafından serbest bırakıldım. Daha sonra iddianameyi hazırlayan savcının talebi ile hakkımda gıyabi tutuklama kararı çıkartılmış" dedi.

Kendisini gözaltına alan polislerin prestijini kurtarmak için hakkında dava açıldığını öne süren Mehmet Faysal Söylemez, kendisine işkence yapan polislerden şikayetçi olduğunu söyledi. Geçmişte yargılandığı ve aklandığı davaların, polis tarafından alt yapı oluşturmak amacıyla bu dava dosyasına eklendiğini öne süren Mehmet Faysal Söylemez, müşetkilerin bir çoğunu tanımadığını, kendisinden neden şikayetçi olduklarını ise mahkemenin taktirine bıraktığını söyledi.
Örgüt tarafından öldürüldüğü iddia edilen İrfan Altay ve Kudrettin Altay’ın isimlerini duyduğunu ancak tanımadığını ifade eden Mehmet Faysal Söylemez, olay tarihinde İstanbul’da olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Dosyaya aleyhinde hiçbir delilin gelmediğini belirten Mehmet Faysal Söylemez, "Zaten yoktur. En büyük mağduriyetim ülkemize gelip gidememektir. Suçsuzum" diye konuştu. Yaptığı ticari faaliyetlerin polis tarafından illegal faaliyeler olarak görüldüğünü ifade eden Mehmet Faysal Söylemez, yasal olarak ticari faaliyetlerin sürdürmekten başka hiçbir iş yapmadığını, suç işlemediğini, örgüt kurmadığını söyledi.

Mehmet Faysal Söylemez’in tahliye talebini reddeden mahkeme dosya eksikliklerinin giderilmesi için duruşmayı erteledi.Çıkar amaçlı çete kurmak, ihaleye fesat karıştırmak ve silahlı gasp suçlarından 5 yıldır aranan Mehmet Sena Söylemez ve Mehmet Faysal Söylemez, MİT, Emniyet ve Azerbaycan emniyet birimlerinin operasyonuyla Ocak 2010’da Azerbaycan’da yakalanarak Türkiye’ye iade edilmişti.Azerbaycan tarafından Türkiye’ye iade edilen Söylemez Kardeşler, aynı zamanda Ergenekon soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından sorgulanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!