Mehmet Ceylan MHP'den istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Ceylan MHPden istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2002 12:26

MHP Sivas Milletvekili Mehmet Ceylan, ağır eleştiriler yönelterek partisinden istifa etti. Sandalye sayısı bir süredir DSP ile eşitlenen MHP, bu istifayla 126 milletvekiliyle yine ikinci parti oldu.

Haberin Devamı

Ceylan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, bir iktidar milletvekili olarak Türkiye'de yaşananlara katlanmakta ve bunu seçmenine açıklamakta güçlük çektiğini söyledi. "Türkiye'nin içine düşürüldüğü durumu hazmetmem mümkün değildir" diyen Ceylan, şöyle konuştu:

"MHP, ideolojisi ve çok büyük hedefleri olan bir partidir. İktidar olduk, bunları üç yıldır rafa kaldırdık. Bizim programımızda olmayan, hatta Hükümet programında olmayan meselelerle vakit geçiriliyor ve milletimize eziyet ediliyor."

ULUĞBAY'IN İNTİHARININ ÜZERİ ÖRTÜLDÜ

Mehmet Ceylan, DSP'li eski bakanlardan Hikmet Uluğbay'ın intihar girişiminin üzerinin örtüldüğünü, bölücü başının idam kararının yargı kararına karşın bekletildiğini, ekonomik krizin sorumlularının bakanlık koltuğunda oturduğunu, IMF'nin adeta ülkeyi yönettiğini, Türkiye'nin dış politikada yok olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

Halktan toplanan paraların banka patronlarına aktarıldığını iddia eden Ceylan, şunları kaydetti:

"Emperyalizmin Türkiye üzerindeki oyunlarına karşı yıllardan beri süregelen (Bozkurt duruşumuz) yok edildi. Çok uysal ve sessiz olduk. Durup dururken bir RTÜK tartışması başlatıldı. Kim istedi, neden istedi? Kimse gerekçesini bize izah edemedi."

PARTİ'DE SESİNİ ÇIKARAMAYANLAR

Mehmet Ceylan, önemli başka gerekçeleri de bulunduğunu belirterek,şöyle konuştu:

"Ülkücü hareketin sesini duyurmak ve parti içinde sesini çıkarmayanlara tercüman olmak için MHP'den istifa ediyorum.

Bu istifamın ülkücü hareketin toparlanmasına, dün beraber olduğumuz ve ilelebet beraber olacağımız insanların sesinin duyurulmasına sebep olacağına inanıyorum. Ayrıca, yakın çevreden başka kimseyi dinlemeyen, milletvekillerini yok sayan, onları sadece oy mekanizması olarak görenlere de önemli ikaz olacağını düşünüyorum."

BAHÇELİ İKNA EDEMEDİ

Ceylan, bir gazetecinin sorusu üzerine, MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ile dün akşam görüştüğünü ve kendisinden istifa etmemesini istediğini kaydetti. Ceylan, "Vazgeçmemi istediler. Ancak bunun çok önceden kamuoyuna açıklanmış bir durum olduğunu ifade ettim. Siyasette dürüst, ilkeli olmayı benimsemiş bir insan oldum" dedi.

Haberin Devamı

Tek başına hareket ettiğini anlatan Ceylan, "Türk Milliyetçilerinin birleşmesini ve ülkenin geleceğine ışık tutmasını" istediğini söyledi.

Ceylan, parti içinde herkesin belli ölçülerde rahatsızlığını dile getirdiğini de belirterek, "Ama istifa aşamasına gelen var mı, bilmiyorum" dedi.

Ceylan'ın istifasının ardından TBMM'deki sandalye dağılımı da şöyle değişti.

 

PartilerSandalye Sayısı
DSP127
MHP126
ANAP79
DYP86
AK Parti53
SP48
TDP3
Bağımsız15
Boş13
Toplam550
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!