Mehmet Ali Şahin: Ölçü kaçtı

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Ali Şahin: Ölçü kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2005 13:53

Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, AB Troykası’nın gündemine yerleşen İstanbul’daki polis müdahalesinde "ölçünün biraz kaçtığını" belirtirken, "Hanımlara karşı biraz daha nazik davranmakta fayda var" dedi.

Haberin Devamı

8 Mart Dünya Kadın Hakları Günü öncesinde polisin biber gazlı, coplu müdahelesinin AB Troykası’nın gündemine oturması AKP Grubundan da ses getirdi. Bakanlar ve AKP’li milletvekilleri polisin sert tutumunu eleştirdi.

Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Sanırım biraz ölçünün kaçtığı anlaşılıyor. Kaldı ki hanımlara biraz daha nazik davranmakta fayda var. Ancak eleştirenler kendi uygulamalarını da gözardı etmemeli, hata yapılabilir. Büyütmeye gerek yok" diye konuştu.

İÇİŞLERİ BAKANI AKSU SUSKUN

AKP Grup toplantısı öncesinde gazetecilerin konuyla ilgili sorularıyla karşılaşan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, sadece "Hayır, hayır" diyerek, suskun kaldı.

İNSAN HAKLARI KOMİSYONU İSTANBUL’A GİDİYOR

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Elkatmış, Kadınlar Günü gösterisinde yaşanan olaylarla ilgili olarak inceleme yapacaklarını söyledi. Elkatmış, "Vahim bir olay, tasvip etmek mümkün değil. Normalde yarın İstanbul'a gidecektik, ancak gündemin yoğunluğu nedeniyle Cuma günü İstanbul’a giderek incelemelerde bulunacağız" dedi.

Haberin Devamı

DÜLGER: DÜŞENE BİR DE COPLASALARDI BARİ

Dışişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Dülger de şunları söyledi:

"Bizim böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Girmeye çalıştığımız Avrupa Birliği’ndeki uygulamalar bize de gelecek yavaş yavaş. AB kriterleri neyse kesin olarak bunları yapacağız. Paris’te Concorde Meydanı’nda pat diye böyle bir eylem yapılabilir mi? Hayır. Gösterilerin nerelerde yapılabileceği bellidir. Gösteriyi nizam içinde yapacaksınız. Yalnız bu kuralların kabul ettirilmesini beklemeyelim, kendimiz yapalım. Üst düzey emniyet yetkilisi ’Biz düşene cop vurun emri vermedik’ demiş. Eh bir de vursaydınız bari, aşk olsun."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!