Mehmet Ağar'a ikinci dokunma

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Ağara ikinci dokunma
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

TBMM Karma Komisyonu, dokunulmazlığı bir kez kaldırılan DYP'li Mehmet Ağar hakkındaki ikinci dosyayı, bu hafta gündeme getiriyor. Ağar'ın Uyuşturucu Kaçakcısı Yaşar Öz'ün serbest bırakılmasını sağlamak iddiasından dokunulmazlığı ikinci kez kaldırılırsa, ikinci dava açılacak.

Meclis'e sevk edilen 187 dosyası ile ilgili incelemeleri tamamlama noktasına gelen ve elinde 30 dosya kalan TBMM Karma Komisyonu, 24 dosyayı daha karara bağlamak için yarın toplanıyor. Komisyon incelemeleri tamamlanan 24 dosyadan DYP'li Mehmet Ağar, Ömer Bilgin ve CHP'li Murat Karayalçın için, ‘dokunulmazlığın kaldırılmasını’ gündeme getirecek. Diğer dosyalardaki suçlamalar yeterli bulunmadığı için de dönem sonuna erteleme söz konusu olacak.

Meclis daha önce Mehmet Ağar ve Sedat Bucak'ın dokunulmazlığının kaldırılmasını onaylamıştı. Halen Genel Kurul gündeminde CHP'den Murat Karayalçın, DYP'den Ömer Bilgin, Kemal Aykurt, RP'den Kahraman Emmiğlu ve Mustafa Bayram hakkındaki dokunulmazlığın kaldırılması dosyaları oylanmayı bekliyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!