Meğer kimseye yar olmamış

Güncelleme Tarihi:

Meğer kimseye yar olmamış
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2010 11:19

Hoca Ali Rıza’nın eserleri de dahil, Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nden kaybolan tablolarla ilgili ilginç bir gerçek daha ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, 6 Mart 2009’da bir yazıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan, Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’ndeki 10 tabloyu istedi.

Cumhurbaşkanlığı’nın talep ettiği tablolar başta Hoca Ali Rıza olmak üzere Süleyman Seyit, Nazmi Ziya, Halil Paşa (İki tablosu), Ahmet Uzelli, Ayetullah Sümer ve Hikmet Onat’a (İki tablosu) ait eserlerdi ve hepsi “manzara” temalıydı.

Gerekçe: envanter sayımı

Yazıda, tabloların, Cumhurbaşkanlığı Örgütü Hakkındaki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 77. maddesi hükmünce istendiği kaydedildi.
Ancak Bakan Ertuğrul Günay, bu talebi, müzede yapılan envanter sayımını gerekçe göstererek reddetti. Geçtiğimiz yıllarda da müzeden toplam 76 tablo alan Cumhurbaşkanlığı, 56 tabloyu 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 2008 yılı içerisinde iade etmişti.

Haberin Devamı

Meğer kimseye yar olmamış

TBMM de reddetmişti

Köşk, 2008’de de TBMM’den Dolmabahçe Sarayı’ndaki eserleri istemişti. Hayrünnisa Gül, 1 Nisan 2008’de Dolmabahçe Sarayı’nı gezerken beğendi

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!