Medya

Güncelleme Tarihi:

Medya
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kendine yolculuk

Doğanın ve insanın yaşamını sürdürebilmek için verdiği mücadeleyi resim diliyle anlatan Aynur Okuyan, son çalışmalarını 22 Mayıs'tan başlayarak Türkiye İş Bankası İstanbul Erenköy Sanat Galerisi'nde sergileyecek. ‘‘Kendine Yolculuk’’ adını taşıyan tergi, yılın mevsimlerini simgeleyen dört bölümden oluşuyor. Resimlerinde yaşadığı coğrafyanın kültürel birikimine de kapılarını açan Okuyan, Türkmen takıları, Semazenler gibi ilgeler kullanıyor. Sergi 5 Haziran'a dek izlenebilir.

Seramik Sanat Ödülü

Eczacıbaşı-Vitra, genç sanatçıları teşvik etmek, seramiğe hak ettiği önemi vermek ve Türkiye'de seramik sanatını tekrar gündeme getirmek amacıyla Uluslararası Seramik Sanat Ödülü oluşturdu. Birinci ödül ünlü sanatçı Füreyya Koral'ın anısına adanacak.

Bahar Turnesi bitti

1998 Bahar Turnesi kapsamında 20 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında beş ayrı kentte konserler veren Borusan Oda Orkestrası, dün İstanbul Cemal Reşit Rey Gençlik Festivali'nin açılış konserini sunarak turnesini noktaladı. Orkestra, Bahar Turnesi'nde ağırlıklı olarak gençlerle birlikte oldu. İlk olarak Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nin 40. kuruluş yıldönümü kapsamında sahneye çıkan orkestra, Kayseri'de de Erciyes Üniversitesi'nin 20. kuruluş yıldönümünü kutladı. Bahar Turnesi, Bursa, Afyon ve Ankara'yı da kapsıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!