Medvedev Hollande ile görüştü

Güncelleme Tarihi:

Medvedev Hollande ile görüştü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2012 15:00

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından bugün kabul edilen Rusya Başbakanı Dimitriy Medvedev, Şam rejiminden yana tutumunu korudu.

Haberin Devamı

Rusya-Fransa hükümetleri arasındaki ekonomik ilişkilerin masaya yatırılacağı görüşmeler kapsamında Fransa'da bulunan Rusya Başbakanı Medvedev, Suriye krizi konusunda da açıklamalarda bulundu.

Fransa'nın, Suriyeli muhaliflere kendilerini korumaları için silah verilmesi önerisini "uluslararası hukukun ihlali olarak" olarak nitelendiren Moskova'nın Suriye politikasının tekrar altını çizen Medvedev, “Bağımsız devletlerin iç işlerine karışılmasının doğru olmadığını düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

Rusya'nın, Suriye'nin geleceğine kendi halkının karar vermesi düşüncesini savunduğunu dile getiren Medvedev, Fransa'da dahil olmak üzere, Rusya ile diğer  Batı ülkeleri arasında Suriye krizindeki temel farkın bu noktada ortaya çıktığını belirtti.

Suriye ile ilişkilerini "nötr" olarak nitelendiren Medvedev, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'e sığınma hakkı önermediklerini yineledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!