Meclis'ten Doğramacı'ya onur ödülü

Güncelleme Tarihi:

Meclisten Doğramacıya onur ödülü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2007 14:36

Meclis Onur Ödülü, Prof.Dr. İhsan Doğramacı’ya verildi. AKP’li Bakan ve milletvekillerinin katıldığı ödül töreninde, Meclis Başkanı Bülent Arınç, Doğramacı’ya övgüler yağdırdı. Arınç, “Doğramacı denilince, akla bilim, eğitim, sağlık yatırımlarının yanı sıra başarıya adanmış bir hayat geliyor” dedi.

Haberin Devamı

TBMM Onur Ödülü’ne layık görülen Prof.Dr. Doğramacı, törene eşi Ayser, oğulları Ali ve Osman Doğramacı, kızı Şermin Savaşçı ile birlikte katıldı. Meclis’te yapılan ödül törenine AKP’li bakanlar da yoğun ilgi gösterdi. Törene Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet Bakanları Beşir Atalay ve Nimet Çubukçu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve AKP’li milletvekilleri katıldı. Törende ilk olarak Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tunçalp Özgen tarafından, Doğramacı'nın özgeçmişi okundu. Başkent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof.Dr. Mithat Çoruh, Hacettepe Üniversitesinden Dr. Yalçın Ergir ve Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal da Doğramacı ile ilgili anılarını anlattılar.

DOĞRAMACI VAKIF ADAMI

Törende Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Doğramacı’nın Türkiye'nin gurur duyduğu bir vatandaşı ve bilim adamı olduğu kadar, dünyada Türkiye'nin tanıtımına önemli katkılarda bulunan, ülkeyi çeşitli uluslararası platformlarda onurla temsil eden fahri bir büyükelçi olduğunu da söyledi. Gül, Doğramacı’yı “vakıf adamı” olarak nitelendirdi.

ARINÇ’TAN DOĞRAMACI’YA ÖVGÜLER

Meclis Başkanı Bülent Arınç ise geçen ay 47 kişi ve kuruma, TBMM Üstün Hizmet Ödülleri verdiklerini hatırlatarak uluslararası alanda kazandığı başarılarla, Türkiye'nin temsiline ve tanıtımına katkı sağlayan kişilere de "TBMM Onur Ödülü" verdiklerini anlattı. TBMM Başkanlık Divanının 15 Mart’ta aldığı kararla, bu yılki TBMM Onur Ödülü'nün, Prof.Dr. İhsan Doğramacı'ya verilmesinin oybirliğiyle kabul edildiğini ifade eden Arınç, Doğramacı’nın hayat hikayesiyle ve çalışmalarıyla ödülü hak ettiğini söyledi.

Arınç şunları söyledi:

"Doğramacı denilince, akla bilim, eğitim, sağlık yatırımlarının yanı sıra başarıya adanmış bir hayat geliyor. Sayın Doğramacı, parlak akademik kariyeri, üyesi ya da kurucuları arasında yer aldığı çok sayıda uluslararası bilim ve eğitim kurumlarıyla, hayatını ülkesine ve insanlığa hizmete adamış bir insandır. Bilimde, kültürde, sanatta, sporda ya da başka bir alanda, Türkiye'nin adını onurla tüm dünyaya duyuran ve bu ülkenin halkını şerefle temsil eden her vatandaşımız, inanıyorum ki her zaman arkasında Meclisimizin gücünü hissedecektir. Böylece Sayın Doğramacı gibi ömrünü, insanlığın ve Türkiye'nin hizmetine sunmuş bilim ve eğitim adamlarımız, hak ettikleri onuru ve desteği almış olacaktır."

BABA VASİYETİMİ YERİNE GETİRDİM

Prof.Dr. Doğramacı ise yaşamı boyunca çok sayıda ödül aldığını belirterek “Babamın vasiyeti vardı, memleketin, milletin için çalış. Bunu yaparken ne maddi ne idari ne siyasi bir hedefin peşinde olma. Ben bu vasiyeti yerine getirmeye çalıştım” diye konuştu. Doğramacı, bu ödülün, Meclis tarafından verildiğini dile getirerek, "Bundan büyüğü olamaz, hayal edilemez" dedi. Ödül töreninde Doğramacı’ya ilk olarak berat takdim edildi. Daha sonra Arınç, "Özür dileyerek beyan ediyorum, bu yönetmeliğimizde var. Meclisin takdimi, beni bağışlayın ama eminim ki bunu da eğitim hizmetleri için kullanacaksınız" diyerek, Doğramacı'ya 25 bin YTL'lik hediye çeki verdi. Altın kaplama onur ödülünü de Doğramacı'ya veren Arınç, "Biraz ağırdır" derken ödülü Doğramacı’nın oğlu Osman Doğramacı aldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!