Meclis'te yanık kokulu tören...

Güncelleme Tarihi:

Mecliste yanık kokulu tören...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2002 01:56

TBMM Başkanı Ömer İzgi, 23 Nisan törenlerinin evsahipliğini yaparak, tüm devlet erkanının kutlamalarını kabul etti. Törenden önce yaşanan aksilik nedeniyle, kutlamalar ‘yanık kokuları’ arasında yapıldı.

TBMM tören salonunda, konuklar gelmeden önce son hazırlıklar gözden geçirildi. Ancak havalandırmanın fan motorunun yanmasıyla, bir anda salonu keskin bir yanık kokusu ve duman kapladı. Telaşlanan görevliler, tüm camları açarak, dumanın dağılmasını sağladılar. Bununla da yetinmeyip, yanık kokusunu gidermesi için salona sprey sıktılar. Konuklar geldiğinde, duman büyük ölçüde azaltıldı, ancak kokudan tam olarak kurtulunamadı.

HOCA VE TAYYİP YOK

Protokolde yerleri ayrılmış olmasına rağmen eski başbakanlardan Necmettin Erbakan daha önceki senelerde olduğu gibi TBMM'deki törenlere katılmadı. AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın yeri de tören sırasında boş kaldı.


Samimi sohbet


Başbakan Bülent Ecevit ile DYP Lideri Tansu Çiller, dünkü törenler sırasında oldukça samimi bir görüntü sergilediler. Ecevit ve Çiller, Meclis'te sevecen bir şekilde el sıkışırlarken, öncesinde Anıtkabir'deki çelenk koyma töreninde de 42 basamaklı merdivenlerin başında bir araya geldiler. Çiller, Ecevit'e yaklaşıp alçak sesle samimi havada bir şeyler söyledi. Ecevit de aynı şekilde karşılık verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!