Meclis'in ayıbı

Güncelleme Tarihi:

Meclisin ayıbı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Oturmak için tanesi 1 milyar 264 milyon liraya koltuk alınan Meclis, havalandırma kanallarını temizlerken ölen işçisine 500 milyon liralık tazminatı çok buldu. Meclis Hukuk Bürosu, ölen işçinin ailesine tazminat ödenmesine ilişkin mahkeme kararını temyiz etti.

Meclis'in havalandırma kanallarını temizlerken ölen Bilal Aygür'ün ailesi yaşam mücadelesi verirken, oturmak için 1 milyar 264 milyon liraya koltuk alanlar, bu aileye 500 milyon lira tazminatı çok buldu. Meclis, kazada idarenin kusuru bulunduğu gerekçesiyle 500 milyon lira tazminat ödenmesine karar veren mahkeme kararını temyiz etti. Aygür, 30 Nisan 1991'de Meclis'in havalandırmasını temizlemek için çıktığı çatıdan düşerek hayatını kaybetti. Aygür geride 5 aylık hamile bir eş, 1.5 yaşında bir erkek çocuk ve yaşlı babasını bıraktı. Kazadan sonra eşi Hüsne Aygür, Meclis'te işe başladı. Ancak okuma yazması olmayan Hüsne Aygür'e kadro verilmedi. 5 aylık hamile olan Hüsne Aygür, oturduğu gecekondudan Meclis'e gitmesi büyük sorun olmaya başlayınca işten ayrılmak zorunda kaldı. Aygür ailesi, eşinin arkadaşları tarafından alınan bir evin sahibi oldu. Bu evden kira geliri sağlayabilmek için Aygür Ailesi halen 2 odalı gecekonduda yaşamını sürdürüyor. Baba İsa Aygür, 3 ayda bir aldığı emekli maaşı ile gelini ve torunları Hüsamettin ile Bilhan'ın geçimini sağlamaya çalışıyor.

TEMYİZ

Aygür Ailesi, kazada Meclis'in idari kusuru bulunduğu gerekçesiyle Ankara 5'inci İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Kaza yerinde yapılan incelemede bilirkişi, Bilal Aygür'ü 8'de 8 kusurlu buldu. Yaklaşık 6 yıl süren dava sonucunda mahkeme, aileye 500 milyon lira tazminat ödenmesini kararlaştırdı. Ancak Meclis Hukuk Bürosu bu kararı temyiz etti. Aygür'ün avukatı da 500 milyon liralık tazminata itiraz ederek, temyiz yoluna gitti. Danıştay, olay yerinde yeniden keşif yapılmasını isteyerek, mahkemenin kararını bozdu. Olay yerinde yeniden inceleme yapan bilirkişi, önümüzdeki günlerde raporunu tamamlayacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!