Meclis’e Noel arası verilsin

Güncelleme Tarihi:

Meclis’e Noel arası verilsin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2015 15:38

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Ramazan ve Kurban Bayramlarında olduğu gibi Meclis’in Noel günü de çalışmaması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Paylan, “Önceki gün, Noel gecesiydi ve gece 2’ye kadar çalıştım. Noel Bayramı gününde, gecesinde ve sabahında bu eziyeti bana yaşattığınız için teessüf ediyorum” dedi.

NOEL ARASI VERİLSİN

Komisyonda dün, 12 bin 500 öğretmen kadrosu ihdası, öğretim üyelerinin emeklilik yaş haddi, TSK personelinin ücretlerinin hesaplanması gibi düzenlemelerin de bulunduğu “Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun KHK’larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” üzerinde görüşmeler başladı. HDP‘li Paylan, “hayırlı cumalar” dileklerini iletti. Bir yılda 52 tane cuma olduğunu ve cuma namazı için komisyon toplantısına ara verildiğini anımsatan  Paylan, şöyle konuştu: “Son derece makul ve hep desteklediğim bir şey. İnsanın inançlarına göre çalışma saatleri ayarlanabilir. Dün gece Noel gecesiydi ve gece 2’ye kadar çalıştım. Dünyada 1,5 milyar kişi dün geceyi ve bu sabahı en büyük bayram olarak kutladı. Sizin inancınızda da Hazreti İsa’yı peygamber olarak saydığınız için o da aslında bu toprakların bir bayramıdır. Buna da saygı gösterilmesi lazım; tıpkı cumalarda, Ramazan ve Kurban bayramlarında olduğu gibi.  Ramazan ve Kurban bayramlarında nasıl Meclis çalışmadıysa, Noel Bayramı’nda da çalışmasın. Noel Bayramı gününde, gecesinde ve sabahında bu eziyeti bana yaşattığınız için teessüf ediyorum.” Paylan, Ramazan ve Kurban bayramlarında köprü ve otoyolların ücretsiz olduğunu anımsatarak, “Ne olur ki Noel Bayramı’nda da bu böyle olsa? Noel Baba Antalyalı bir adam, hemşehriniz, sizin toprakların bir değeri” dedi.

VEKİL ODASI TARTIŞMASI

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta da “kalitesiz yasa” yapıldığını iddia etti ve milletvekillerinin çalışabilmesi için imkan ve zamanının da oluşturulması gerektiğini söyledi. Usta, “Yeni bir bina var önümüzde, Allah aşkına o binada bir tane milletvekillinin, eline bir konuyu alıp çalışmasına imkan sağlayacak ne fiziki anlamda ne de personel açısından bir ortam var. Ben şimdi Kalkınma Bakanlığı’ndan bir uzmanı danışman olarak yanıma getirmek istiyorum, odalarda nereye oturtacaksınız? Bu parlamentoda hiç kimse, milletvekillinin çalışmasını istemiyor” dedi. Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç ise “86, 87’den önce bu odalar da yoktu. Kişisel olarak söylüyorum, her zaman devlete, Meclis’e şükran borcum olmuştur.  Bizde en büyük israf kalemlerinden biri, kamu kurumlarındaki o geniş, büyük odalar. Oralardan buraya gelince sıkışılıyor” dedi. Usta da “Ben kişisel bir talepte bulunmuyorum. Milletvekilinin çalışmasından, milletvekillerinin danışmanlarını çalıştırmasından bahsediyorum. Siz oraya ancak ayakçılık yapacak birisini koyarsınız. ‘Gelen misafiri al oğlum...’ diye” dedi. Bunun üzerine Bilgiç, Usta’ya “Çalışanlara hakaret ediyorsunuz” karşılığını verdi. Usta’nın, “Ben sizin de hakkınızı savunmaya çalışıyorum ama siz bunu anlamıyorsunuz” ifadesine AK Parti’li milletvekilleri tepki gösterdi. AK Partili Hamza Dağ,  “Gerek yok kardeşim, ben hakkımı savunurum” demesi üzerine Usta, “Ben anlamıyorum sizi, burada nasıl bir hakaret var? Hakaret ettiysem özür dilerim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!