Meclis'e getirsin

Güncelleme Tarihi:

Meclise getirsin
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2013 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terörist başı Abdullah Öcalan’ın 21 Mart’ta telekonferansla barış çağrısında bulunacağına yönelik iddialara, “O zaman İmralı’da kalmasının bir anlamı kalmamıştır. Başbakan bu fırsatları bu caniye tanıyorsa Meclis’e getirsin kürsüde de bir konuştursun. Obama gibi o da konuşsun” tepkisini gösterdi.

Haberin Devamı

Bahçeli, partisinin grup toplantısında özetle şunları söyledi:

MÜNAFIKÇA TAVIR

“AKP-BDP-PKK-CHP ve İmralı canisinden oluşan birleşik husumet cephesi her geçen gün etkinlik kazanmaktadır. Başbakan, ‘Siz isterseniz olur’ diyerek sanki analar istemiyormuş gibi bir algı ve imaj oluşturmanın arayışına ve istismarına yönelmiştir. Başbakan’ın, günahın meşrulaşması adına dua talebinde bulunması münafıkça bir tavır olarak görülmelidir. Acaba, Başbakan İmralı canisi lehine dua istediğinin farkında mıdır?

REZALET, İHANET

BDP’li milletvekillerinin, verdikleri pozlar her anlamda utanç vesikasıdır. Bir masa etrafında toplanarak PKK paçavralarının ve İmralı canisi posterinin altında görüntü verilmesi rezalettir, ihanettir. Karayılan, masanın baş köşesine tünemiş ve TBMM üyesi olarak her imkanı kullanan sözde milletvekili suretleri de terbiye edilecek bir çocuk edasıyla süklüm püklüm kendilerine ayrılan yerlere çökmüşlerdir. BDP’liler Hakkâri’deki kucaklaşmalarını daha ileriye taşımışlar, özlemlerini Kandil’de gidermişlerdir. Hakkâri’deki görüntülere köpüren Başbakan, nedense Kandil’deki fotoğraflara ses çıkarmamıştır. Aynı sahnelerin daha ağırı, bu defa terör örgütünün bir elebaşısı ve BDP’li milletvekilleri arasında herkesin gözü önünde cereyan etmiş, fakat Başbakan’dan en küçük bir eleştiri gelmemiştir. Merakımız Başbakan’ın, BDP’lileri kapsamına alan yeni bir dokunulmazlık resti çekip çekmeyeceğidir.

Haberin Devamı

ARLANMAZ GÜRUH

Bundan sonraki ilk aşamada, canibaşının MİT’in devreden çıkması için bastıracakları ve sözüm ona siyasal aktörlerin sürece girmesini dayatacakları beklenmelidir. Bu şartlar altında PKK’nın silah bırakması, Başbakan’ın deyimiyle silahlarını gömmesi imkansızdır. AKP bu gidişle ateşkese razı olacak ve PKK terör örgütü, iktidarı tümüyle avucunun içine alacaktır. Bugünkü müsait ortam içinde, BDP’liler yağma mala konmuş arlanmaz güruh gibi hareket etmeyi mübah saymaktadır. AKP ile BDP bir olmuş, İmralı amigoluğu ve Kandil soytarılığı rollerini hevesle oynamaya başlamışlardır. Başbakan karanlıkta ıslık çalan korkak bir ruh haliyle PKK-BDP ve İmralı diklenmelerini sünger gibi emmektedir.

Haberin Devamı

BAŞLANGIÇ LAZIM

Başbakan bir yandan caninin özgürlük yolunu yavaş yavaş asfaltlarken, diğer yandan bağımsız Kürdistan’ın kuruluş senedini el
altından hazırlamaktadır. Dünyanın hiçbir yerinde, terör örgütünün alçakça kaçırdığı kişi ya da kişiler tutsak olarak adlandırılmamaktadır. Militanlarla kaçırılan görevlilerimiz zımnen eşit bir konuma getirilmiştir. Türkiye’nin bu iflas etmiş siyaset figüründen kurtulması, taptaze bir başlangıç yapması lazımdır.”

Ziyaretçisi Adana’dan

PARTİSİNİN Meclis Grubu’nda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, kürsüden inmeden önce Adana’dan gelen 8 yaşındaki Sudenaz Hızlısoy çiçek verdi. Sudenaz’a sarılıp öpen Bahçeli, kürsüden elinden tuttuğu küçük kızla birlikte indi ve sırasına kadar yürüdü. Sudenaz, Adana’dan Bahçeli’yi görmek için babasıyla birlikte geldiğini söyledi. - Rıza ÖZEL / ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!