Meclis tutanakları ve kanunlar elektronik ortamda

Güncelleme Tarihi:

Meclis tutanakları ve kanunlar elektronik ortamda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2006 14:48

TBMM Başkanı Bülent Arınç, hızlı, etkin, itibarlı ve şeffaf bir Meclisin, demokrasiyi de güçlendireceğini belirterek, ”Yaptığımız bütün çalışmalar, iyi bir Meclise sahip olma gayretimizin bir parçasıdır. Saygın, güçlü, itibarlı bir parlamento için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Haberin Devamı

Mevzuat Bilgi Sistemi ve Tutanak Otomasyon Sistemi, TBMM'de düzenlenen törenle tanıtıldı. Törene katılan Bülent Arınç, göreve geldikleri ilk günden beri Meclisin teknik altyapısını güçlendirecek, hızlı ve etkin bir sistem kurmayı hedeflediklerini, bugüne kadar birçok birimde teknik imkanları modern bir anlayışla yenileyerek daha verimli ve kullanışlı bir yapı oluşturduklarını söyledi.

Mevzuat Bilgi Sisteminin, bu teknolojik değişimin bir parçası olduğunu belirten Arınç, öncelikle milletvekilleri ve Meclis personelinin kullanımına açılacak projenin daha sonra internet ortamında halkın kullanımına sunulacağını bildirdi.

Yasama Faaliyetleri Otomasyon Projesinin en önemli ayağını oluşturan Mevzuat Bilgi Sistemiyle Osmanlı'dan bugüne kadar yürürlükte bulunan tüm kanun, KHK ve TBMM kararlarının tamamına, ayrıntılı olarak elektronik ortamda çok kısa bir zamanda ulaşılmasının mümkün olacağını anlatan Arınç, sistem sayesinde herhangi bir kanunun metnine, gerekçesine, ilk geliş taslağına, komisyon ve genel kurul tutanaklarına, ayrıca maddelerle ilgili varsa Anayasa Mahkemesi kararlarına da ulaşılabileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Arınç, “Böylece ülkemizin kaderine yön veren yasama kararlarıyla ilgili her türlü bilgiler, tüm detaylarıyla birlikte isteyen herkesin kullanımına sunulacaktır” dedi.

Yasama Faaliyetleri Otomasyon Projesinin diğer ayaklarının; TBMM yasama arşivinin elektronik ortama aktarılması, tutanak otomasyon sistemi ve elektronik kütüphane projeleri olduğuna işaret eden Arınç, bunları tamamlamak için çalışmaların sürdüğünü, çok kısa sürede onları da devreye sokarak projeyi tamamlamış olacaklarını söyledi. Arınç, böylece milletvekilleri başta olmak üzere tüm ilgililerin Meclis çalışmaları hakkındaki tüm bilgilere en kısa zamanda erişim sağlayacaklarını vurgulayarak, “demokrasinin kalbi” Meclisin teknik altyapısını güçlendirmek, milletvekillerine daha nitelikli yasama faaliyeti yapma imkanı sağlayacağını vurguladı.

Projenin, baştan beri uygulamaya özen gösterdikleri şeffaflık anlayışının da en açık göstergesi olduğuna işaret eden Arınç, “Hızlı, etkin, itibarlı ve şeffaf bir Meclis, demokrasimizi de güçlendirecektir. Yaptığımız bütün bu çalışmalar, iyi bir Meclise sahip olma gayretimizin bir parçasıdır. Saygın, güçlü, itibarlı bir parlamento için bundan dolayı da var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!