Meclis’te, protesto yok eleştiri var

Güncelleme Tarihi:

Meclis’te, protesto yok eleştiri var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2008 00:00

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso’yu Meclis’te vereceği mesajlar konusunda uyardı.

Anadol, düzenlediği basın toplantısında Barroso’nun Türk hukukuna aşina olmadığını açıkladığını, buna karşın kapatma davasıyla ilgili konuştuğunu belirtti ve "Anayasamıza göre görüşülmekte olan bir davayla ilgili Meclis’te, Meclis üyelerinin bir görüş beyan etmesi kesinlikle yasaktır. Barroso’nun gerekli duyarlılığı göstereceğine inanıyoruz" dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli de Barroso ile yapacağı görüşme için AB çalışması yaptı. Edinilen bilgiye göre Meclis’te protesto olmayacak. Eleştirileri gündeme getirecek olan Bahçeli, Türkiye’nin üyelik konusunda üzerine düşeni yerine getirdiği halde, AB’nin bahanelerle çifte standart uyguladığını vurgulayacak. AB’nin, TCK’nın 301. maddesinin değiştirilmesi "dayatmasını" da anımsatacak olan Bahçeli, AKP’ye kapatma davasında Türk yargısının bağımsızlığına yönelik eleştirilerin kabul edilemez olduğu uyarısı yapacak. Bahçeli’nin gündeme getireceği bir başka konu ise Avrupa Adalet Divanı’nın PKK’yı terör örgütü listesinden çıkarması konusu olacak.

Meclis’te Fransız keşfi can sıktı

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso’nun Meclis’teki programı CHP ve MHP’nin itirazları üzerine küçük çaplı krize neden oldu. Barroso’nun ziyareti öncesinde Meclis, hem ilginç hem de sıradışı bir uygulamaya sahne oldu. TBMM yerleşkesine gelen Fransız güvenlik görevlileri, Barroso’nun bugün bulunacağı mekanlarda keşifte bulundu. Barroso’nun liderlerle görüşmek için iki kat çıkmasını istemeyen yabancılar, görüşmenin zemin kata alınmasını teklif etti. CHP ve MHP’li yetkililer kabul etmedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!