Meclis’te gurur günü

Güncelleme Tarihi:

Meclis’te gurur günü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2007 00:00

TBMM Üstün Hizmet Ödülleri dün törenle 47 kişi ve kuruluşa dağıtıldı. Aydın Doğan Vakfı’nın ödülünü Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı’ya TBMM Başkanı Bülent Arınç verdi. Törene katılan Başbakan Erdoğan, "Kavgalarla, polemiklerle uğraşmayı bırakmalı, şer kapılarını kapatıp yeni hayır kapıları açmalıyız" dedi.

TBMM, 12’si sivil toplum örgütü olmak üzere 47 kişi ve kuruluşa, ’Üstün Hizmet Ödülü’ verdi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AKP Gümüşhane Milletvekilleri Sabri Varan ve Temel Yılmaz ile Gümüşhane Valiliği’nin aday gösterdiği Aydın Doğan Vakfı’nın ödülünü, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın elinden aldı. Vuslat Doğan Sabancı ödülü alırken, "Benim için büyük bir gurur. Bu cesaretlendirmeler bizi, ileride daha iyi hayırseverlikler yapmaya teşvik eder" dedi.

TÜM DÜNYAYA ÖRNEK Arınç, ödül almaya hak kazananların, karşılıksız yardım yapan, hiçbir kişisel faydayı düşünmeden, sadece destek olmayı ve ülkesinin refahına küçük ya da büyük bir katkı sağlamayı amaçlayan insanlar olduğunu söyledi. Türk milletinin yardım etme özelliğinin tüm dünyaya örnek olacak güçte olduğunu vurgulayan Arınç, "Bunu her depremde, her felakette, her fırsatta görürsünüz. Bu duygu, bizim köklü kültürümüzün, ulvi dinimizin genlerimize işlediği bir özelliktir. Bizi yaşatan, güçlendiren ve birbirimize daha sıkı bağlayan şey işte bu yardımlaşma duygusudur" diye konuştu.

TAZE BAHARLAR Başbakan Tayyip Erdoğan ise "Ülke ve millet olarak taze baharların arifesinde, aydınlık yarınlara uzanan yolun başındayız" dedi. Bu yolculukta dikkat edilmesi gereken en önemli hususun, yapıcı olmak, katma değer üretmek olduğuna işaret eden Erdoğan, şunları söyledi: "Kavgalarla, çatışmalarla, polemiklerle uğraşmayı bir kenara bırakmalı, yeni fikirler, yeni projeler üretmeli, milletimizin ihtiyaçlarını karşılamalı ve dayanışma içinde olmalıyız. Şer kapılarını kapatmalı ve yeni hayır kapıları açmalıyız. Bu hayır kapılarını açmaya yarayan üstün bilgiye, medeniyet birikimine ve hepsinden önemlisi, öncü kadrolara, kıymetli insanlara, yüksek ruhlara sahibiz."

Erdoğan, ülkenin kısa zamanda büyük işler başarmasında, ödül töreni nedeniyle bir araya gelen insanların büyük katkısı olduğunu kaydetti. Bu kişilerin, sadece ülke kalkınmasına katkıda bulunmakla kalmadığını, genç kuşaklar için de ideal örnek teşkil ettiğini, ilham kaynağı olduğunu anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

EHLİN KIYMETİ "Türkiye Cumhuriyeti’ni temsilen, Afrika’dan Uzakdoğu ülkelerine kadar gittiğimiz her ülkede, bu hayır kurumlarının meşalelerini, nişanlarını gördüm ve gurur duydum. Örnek şahsiyetler, öncü kişilikler, hayranlık uyandıran dehalar kolay yetişmiyor. Topluma, gençliğe öncülük eden örnek şahsiyetlerin hakkını teslim etmemiz, yüceltmemiz gerekir. Çünkü hünerin, ehlinin kıymetini bilmek de büyük bir erdemdir. Bu ödüllerin verilmesini bu bakımdan önemsiyorum. Başkalarından bekleyerek, kanuni zorunluluk veya herhangi kazanç beklentisi olmadan bir sosyal yaraya merhem olmak, bir toplumsal derde çare üretmek, insanların önünde bir ufuk açmak, bir eser ortaya koymak; işte bütün bunlar, gönül işidir. Türkiye’yi büyük kılan, gönlü, ufku, aklı zengin insanların çok olmasıdır."

Koç Vakfı da ödüllü

Meclis’te gurur günü


TBMM’nin Üstün Hizmet ödüllerinden birini de Vehbi Koç Vakfı aldı. Vakıf adına ödülü, Vehbi Koç’un kızı ve Vakıf Başkanı Semahat Arsel, TBMM Başkanı Arınç’ın elinden aldı.

Kasımpaşalı milli güreşçi

Meclis’te gurur günü


AVRUPA ve Olimpiyat şampiyonu, 84 yaşındaki eski milli güreşçi Gazanfer Bilge’nin Başbakan gibi Kasımpaşalılığını vurgulaması, törenin gülümseten anlarından oldu. Askerliğini Kasımpaşa’da yaptığını söyleyen Bilge, "O Kasımpaşa sayesinde Avrupa ve Olimpiyat şampiyonu oldum, bayrağımızı yurtdışında dalgalandırdım. Kasımpaşa’ya çok borçluyum. Oradan kaç olimpiyat, kaç dünya şampiyonu çıkmıştır bilseniz şaşarsınız. Bizden evvel kazanan yoktu, Kasımpaşa sayesinde şampiyonlar çıkmaya başladı" dedi. Bilge, 62 yıl önce dönemin TBMM Başkanı Kazım Karabekir tarafından kendisine verilen beratı da davetlilere gösterdi. Bilge, beratın büyük boy örneklerini Arınç ve Erdoğan’a hediye etti.

Ödül okullar için

TBMM Başkanı Bülent Arınç’tan Aydın Doğan Vakfı’na verilen Hizmet Ödülü’nü alan Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, "Benim için büyük bir gurur" dedi. TBMM Üstün Hizmet Ödülleri kitapçığında Aydın Doğan Vakfı’nın ödüle aday gösterilme nedeni "Yaptırdığı 3 ilköğretim okulu, 4 meslek lisesi, 1 meslek yüksekokulu, 1 spor okulu, 3 sanat ve kültür merkezi, 2 sağlık kliniği, 1 aşevi ve 5 öğrenci yurdu ile ’Okullarımız Kapatılmasın’ kampanyasına 500 bin YTL bağış, ayrıca çeşitli okullara kitap ve bilgisayar bağışlarına" olarak yer aldı.

/images/100/0x0/55eaeb9ff018fbb8f89f2c95


Arınç’ın ’amca’ sürprizi

KURUMSAL ödül alan Köy Çocukları Eğitim Derneği Kurucusu Kazım Taymaz, TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın eşi Münevver Arınç’ın amcasıydı. Arınç, ödülü Münevver Hanım’la birlikte verdi. Türbanlı olan Münevver Arınç, bugüne kadar hiç girmediği tören salonuna ilk kez amcası için girmiş oldu. Taymaz’ın, yardım yaparken ordunun hep destek verdiğine ilişkin konuşması Bülent Arınç’ı ağlattı.

Özyeğin’in gururu

HALKIN mutluluğu, eğitimi, sosyal refahı için katkıda bulunanlara verilen TBMM Üstün Hizmet Ödülü alanlardan FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Finansbank’ın kurucusu Hüsnü Özyeğin, törende TBMM Başkanı Arınç ile bir süre sohbet etti.


Meclis’te gurur günü


Onur listesi

KURUMLAR: Aydın Doğan Vakfı, Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Elginkan Vakfı, Hüsnü Özyeğin Vakfı, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Köy Çocukları Eğitim Derneği, Malatya Eğitim Vakfı, Muzaffer Akpınar Vakfı, Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD), Türkiye Kızılay Derneği, Vehbi Koç Vakfı, Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı (YOYAV).

KİŞİLER: Yüksek Mimar Turgut Cansever, Adanalı işadamları Nuri Çomu ile Nazım Turgut, Afyonkarahisarlı işadamı Yılmaz Oruç, Ağrılı işadamı İbrahim Çeçen, Aksaraylı işadamı Tuncer Güney, Ankaralı işadamları Berat Cömertoğlu ve Özkent Akbilek, Ardahanlı işadamı Nurettin Çarmıklı, Bayburtlu İşadamı Mustafa Köseoğlu, Burdurlu işadamı Adem Tolunay, Çorumlu işadamı Haydar Ali Öztaş, Denizlili işadamı Osman Nuri Yılmaz, Edirneli işadamı Yusuf Çapraz, Erzincanlı işadamı Mehmet Torun, Gaziantepli işadamı Adnan İnanıcı, Hataylı işadamı Fuat Tosyalı, Iğdırlı işadamı Yusuf Aydeniz, İstanbullu işadamları Sadık Eratik ile hayırsever Oya Kayacık, İzmirli işadamları Cihat Kora ile Reha-Necla Midilli, Karabüklü işadamı Uğur Yücel, Karslı işadamı İsmail Aytemiz, Kayserili işadamı Kadir Has, Kocaelili işadamı Gazanfer Bilge, Konyalı işadamı Zeki Altındağ, Manisalı işadamı Halil Yurtseven, Nevşehirli işadamı Hacı Halil Türkkan, Niğdeli işadamı Mazhar Gürgen Bayatlı, Siirtli işadamı Ethem Sancak, Sivaslı işadamı Mustafa Aydoğdu, Uşaklı işadamı Halil Kaya Gedik, Zonguldaklı işadamları Mehmet-Mithat Çanakçı ile Hüseyin İbrahim İzmirli.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!