Meclis’te 24 saatlik “yeşil” nöbeti

Güncelleme Tarihi:

Meclis’te 24 saatlik “yeşil” nöbeti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2015 14:05

CHP Artvin Uğur Bayraktutan, Cerattepe’de planlanan madencilik faaliyetini protesto etmek amacıyla TBMM Genel Kurulu’nda dün başlattığı eylemini bugün de sürdürüyor. Bayraktutan, saat 16.00’da sona erdireceği 24 saatlik “yeşil” nöbetinin ardından Artvin’e geçerek eylemini Cerattepe’de sürdürecek.

Haberin Devamı

Bayraktutan, Hürriyet’e, “Artvin’de aylardır insanlar ağaçların dibinde nöbet tutuyor. Partiler, sivil toplum örgütleri sırayla nöbetteler. Dün de insanlar kendi araçlarıyla bölgeye gidip yolları kapattılar. Ancak oradaki yöneticiler çok tehlikeli bir şey yaparak, jandarma ile halkı karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. O nedenle çok endişeliyim, orada çok vahim, kötü şeyler olabilir. O nedenle buradaki eylemimi bitirdikten sonra hemen Artvin’e gidip ormana çıkacağım ve eylemimi orada sürdüreceğim” dedi.

Bayraktutan, eylemiyle Artvin için çok önemli bir konuyu gündeme getirmeye çalıştığını belirtirken, “Ama çok büyük bir duyarsızlık var. Ben bütün gece Meclis Genel Kurulu’nda eylem yapıyorum, tek bir hükümet yetkilisi aramadı, neden diye. Bırakın o yetkilileri, Meclis’in Başkanı bile aramadı. Sanki ben buraya pikniğe geldim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!