Meclis kürsüsünde utanarak mal varlığımı açıklıyorum

Güncelleme Tarihi:

Meclis kürsüsünde utanarak mal varlığımı açıklıyorum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2006 00:00

Anavatan Lideri Erkan Mumcu, Başbakan Erdoğan’ın kendisi ile ilgili sözlerine üzülerek yanıt vermek zorunda kaldığını söyleyerek, mal varlığını açıkladı. Erdoğan’ın siyasetin çizgisini aşağı çeken bir konuşma yaparak ’kıvırttığını’ ileri süren Mumcu, "Eğer Başbakan imalı konuşmaya devam ederse -İmalı konuşmak korkakça konuşmaktır- eğer korkakça konuşmaya devam ederse, gök kubbeyi başına yıkarım" dedi.

Meclis kürsüsünü kullanmaktan üzüntü ve utanç duyarak ve milletten özür dileyerek mal varlığını açıklayacağını ifade eden Mumcu, şöyle konuştu:

"Siyasete girmeden önce Bursa’da BUTTİM İş Merkezi’nde 1995’de kooperatif hissesi satın alınan bir işyeri, kira geliri yok. AYKOSAN İkitelli işyeri sitesinde 75’er metrekarelik iki işyeri, GİYKOOP İşyeri kooperatifinde bir işyeri hissesi, mülklerim içinde en değerli hale gelen işyeri burası. Burayı yakında satacağım. Didim’de inşaatı yarım kalan PARBÜK yapı kooperatifinde 90 metrekare yazlık daire, Konut 18 Yapı Kooperatifi’nde içi yaptırılmamış bir hisse. Bitince bunu da satacağım. Halen oturduğum ve eşimin üzerine kayıtlı Hekimköy yapı kooperatifinde ev. Isparta Yalvaç’ta 2005’te alınmış 23 bin YTL değerinde 3 dönüm tarla. Halen kullandığım 1996 model Mercedes ile eşimin kullandığı 2003 model Mercedes. Gayrimenkul varlığımın tamamı bunlardır."

"Siyasete girdikten sonra mal varlığındaki eksilmeler"den de söz eden Mumcu, Florya Beşyol adresinde 2 bin 500 metrekare kapalı alana kurulu REMTEX adlı şirkete ait tesisi, Ataköy 9. Kısım’da bir apartman dairesi, Güneşli Bağcılar’da işyeri arsası, TEXEM Şirketindeki hisseleri, İstanbul Mercan’da Fırat İş Hanı’nın işyeri olan en üst katını sattığını belirtti. Mumcu, şöyle devam etti:

"Siyaseti seçtiğim için hisselerimi kardeşime sattım. Buradan 500 bin dolar kardeşimden alacaklıyım. Ama bu 500 bin dolar olarak kalmadı. Kardeşim maaşımızın yetmediği durumlarda kredi kartlarımızın ve çocuklarımızın okul taksitlerini öder ve her yıl bu hesaptan düşer. Benim sponsorum muponsorum yok. Kardeşim de sponsorum değil. Bunların dışında bir şey iddia edebilecek babayiğit varsa, buyursun."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!