Meclis iki ülkede kanseri araştıracak

Güncelleme Tarihi:

Meclis iki ülkede kanseri araştıracak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2010 00:00

TBMM Kanser Araştırma Komisyonu Başkanı Kemalettin Aydın’ın “Amerika, İtalya veya İspanya’dan birine araştırma gezisine gidelim” önerisi komisyon üyeleri arasında tartışmaya neden oldu. MHP’li Hasan Çalış ile Ak Partili Lütfi Çırakoğlu öneriye muhalefet etti. Çalış, “Bu gezi çok su götürür” tepkisini gösterirken, Ak Partili Mehmet Domaç ise milletvekillerinin odalarına döşenen kablo fiyatları ile ABD gezisinin masrafını karşılaştırdı.

Komisyon toplantısındaki tartışma, Başkan Aydın’ın “Hem Amerika kıtasında hem de Avrupa’da kanser konusunda iyi yetişmiş ve iyi altyapıya sahip olan iki ülkede bilgi ve görgü artırma gezileri konusunda görüşme yapmak istiyoruz” açıklaması ile başladı. Tartışmaların ardından oylamayla, gezilere gidilmesi üzerinde uzlaşılırken, karar Meclis Başkanlığı’nın onayına sunuldu. Komisyonda yaşanan ilginç tartışma Meclis tutanaklarına şöyle yansıdı:

MHP’li Hasan Çalış Bu gezinin komisyona ne katkısı olacak?

AK Parti’li Osman Coşkun Bizde kanserde çok ciddi bir panik var. Birçok hastalık tedavi olabilecekken psikolojik nedenlerden dolayı olamıyor. Aynı hastalığa Amerika’da bakıyorsun, normal hastalık gibi görüyor vatandaş. Yani bunu nasıl sağlamışlar açıkçası ben merak ediyorum.

Hasan Çalış Bu inceleme gezisi çok su götürür, tartışmaya açık bir durum.

Kemalettin Aydın Bu işle uğraşan bir komisyonun bu işin dünyanın nerelerinde, nasıl yapıldığını görmesinde su götürecek bir durum olmaz. Bu komisyon da Türkiye’ye özellikle medikal tedavi dışında yasama, hukuki anlamda altyapıyı tamamlayacak bir görüş sunacaksa, dünyadaki birtakım yerleri görmesi anlamlıdır.

Hasan Çalış İnternet sayfasına girilip bu bilgilerden daha fazlasına ulaşılabilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!