Meclis’i ‘tıkama’ stratejisi

Güncelleme Tarihi:

Meclis’i ‘tıkama’ stratejisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2012 00:00

MHP, kongre sonrasında strateji geliştirdi ve TBMM Genel Kurulu’nu tıkayacak, 6 gensoru ve 10 genel görüşme önergesini, TBMM Başkanlığı’na verdi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan’ın Kızılcahamam’da, “2 hafta boyunca yurtdışı geziler iptal edildi. Grup yönetimine danışmadan hiçbir yere gitmeyin” uyarısını yaptığı, gensoru ve genel görüşme önergeleri aynı zamanda, çok tartışma yaratan Büyükşehir Tasarısı’nın kabul edilmesini engelleme amacı da taşıyor. Gensoru ve genel görüşme açılmasına ilişkin önergeler, MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Mehmet Şandır imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

TRT VE AJANSTA TARAFLI YAYIN

Buna göre, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’la ilgili “bölücü terör örgütüne yönelik açıklamaları” ve “TRT ile Anadolu Ajansı’nın habercilik anlayışı” hakkında, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile ilgili “4+4+4” eğitim sistemi hakkında, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’la ilgili “Orta Vadeli Program” hakkında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’le ilgili “tarım ve hayvancılık sektörü” hakkında, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile ilgili de “Gazi yerleşkesi” hakkında gensoru önergeleri verildi. MHP yönetimi, “Suriye’deki olayların ekonomiye yansıması”, “Suriye’de düşen Türk uçağı”, “4+4+4 eğitim sistemi”, “Büyükşehirlerdeki şiddet olayları”, “Yabancılara mülk satışı”, “AK Parti’nin dış politikası”, “Deniz ticareti”, “Arap Baharı’nın etkileri”, “TOKİ’nin uygulamaları” ve “2-B arazileri” konularında genel görüşme açılmasını da talep etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!