Meclis 1.Başkan vekilliğine Güllüce seçildi

Güncelleme Tarihi:

Meclis 1.Başkan vekilliğine Güllüce seçildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2005 19:25

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Meclis 1. Başkan Vekilliği'ne yeniden İdris Güllüce seçildi.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi'nde açılış konuşmasının ardından sözlü önergeler okundu.

Haberin Devamı

CHP Grubu adına Grup Başkan Vekili Kemal Akar, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve Meclis üyeleri Gürsel Tekin ve Bahtiyar Kuru tarafından Göztepe Parkı'nın bitişiğinde yer alan fundalık alanda yapılması planlanan cami yerine, Kadıköy Merdivenköy'de E-5 Karayolu üzerinde İSKİ'ye ait olan arsanın kısmen dini tesis alanına alınması konusunda önerge verdi.


Göztepe'ye yapılacak bir caminin, bölgedeki trafik yoğunluğunu daha da artıracağı ve yeni önerilen alanın bu trafik yükünü ortadan kaldıracağı belirtiler önergenin gündeme alınması, oy çokluğuyla reddedildi.
Anavatan Partisi Meclis Grubu'nun, Levent'te yapılması planlanan Dubai Towers ile İstanbul Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Kaptan'ın bu kuleler ile İstanbul Boğazı'na 3. köprü yapımına ilişkin basına yansıyan endişeleri konusunda verdikleri önerge de, Başkanlık makamına havale edildi.

554 TEKLİF KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Meclis'te bugün görüşülen ve İstanbul Boğazı'na raylı sistemli 3. karayolu geçişine ilişkin 14 Ekim 2005 tarihinde Meclis'te alınan 2507 sayılı kararın yeniden görüşülmek üzere Meclis'e iadesi konusundaki Başkanlık makamı teklifi, diğer 554 teklif ile ilgili komisyonlara havale edildi.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bugünkü oturumunda Meclis 1. ve 2. Başkan vekilleri ile 19 komisyon üyeliğinin de seçimi yapıldı.Yapılan oylama sonucunda Meclis 1. Başkan Vekilliğine 210 oy ile İdris Güllüce yeniden seçilirken, diğer aday Mehmet Doğan Muşlu 18, İsmail Erdem 2 oy aldı. Seçimde 45 de boş oy kullanıldı.
Meclis 2. Başkan Vekilliğine Ahmet Selamet'in 217 oy alarak yeniden seçildiği oylamada, İsmail Korkut 21 oy aldı, 54 de boş oy kullanıldı.


İmar ve Bayındırlık Komisyonu seçiminde, AK Partili Tankut Gündoğar ile CHP'li İrfan Şenol'un yerine Temel Yaz ile Erhan Çoban seçilirken, komisyonun diğer üyeleri de Bülent Tatar, Sefer Kocabaş, Mustafa Demirkan, M. Ulvi Günpınar, Metin Karakaş, Z. Nurdoğan Yüzbaşıoğlu ve Hüseyin Avni Sipahi oldu.
Seçimde, sayısı 7'den 10'a çıkarılan katip üyeler de belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!