MEB'den iki firmaya ihale yasağı

Güncelleme Tarihi:

MEBden iki firmaya ihale yasağı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2007 10:19

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 4734 Sayılı Kamu İhale ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'na göre iki firmaya 6'şar ay süreyle ihalelere katılma yasağı getirdi.

Haberin Devamı

Konuya ilişkin duyurular, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Duyurulara göre Fırat Üniversitesi Fırat Tıp Merkezi tarafından yapılan ihaleye katılan, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıtlı, “Elazığ Halk Ekmek Fabrikası ve Gıda Tekstil Turizm İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş.” ile Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayiler Esnaf Odası Başkanlığı'na kayıtlı “Mavi Gıda ve Taahhüt (Leyla Yıldırım)” 6 ay süreyle tüm ihalelerden men edildi.

Söz konusu firmalar, belirtilen süreler içerisinde yapılacak olan ihalelere katılamayacak.

4734-4735 Sayılı Kamu İhale Kanunu, “Yasak fiil veya davranışları” düzenliyor.

Söz konusu maddede, mevzuata aykırı davranışlardan bazıları şöyle sıralanıyor:
“-Hile, vaat, tehdit, nüfuz kullanma, çıkar sağlama, anlaşma, irtikap, rüşvet suretiyle veya başka yollarla ihaleye ilişkin işlemlere fesat karıştırmak veya buna teşebbüs etmek.

Haberin Devamı

-İsteklileri tereddüte düşürmek, katılımı engellemek, isteklilere anlaşma teklifinde bulunmak veya teşvik etmek, rekabeti veya ihale kararını etkileyecek davranışlarda bulunmak.

-Sahte belge veya teminat düzenlemek, kullanmak veya bunlara teşebbüs etmek.

-Alternatif teklif verebilme halleri dışında, ihalelerde bir istekli tarafından kendisi veya başkaları adına doğrudan veya dolaylı olarak, asaleten ya da vekaleten birden fazla teklif vermek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!