Mazlum-Der, bombalı saldırıyı kınadı

Güncelleme Tarihi:

Mazlum-Der, bombalı saldırıyı kınadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2007 12:44

DİYARBAKIR'daki Mazlum-Der Şubesi, kentte düzenlenen saldırıda 1 polisin şehit edilmesi, 2'si polis 5 kişinin yaralanması eylemini kınadı.

Dernek Başkanı Selahattin Çoban, Diyarbakır'da dün akşam saatlerinde yapılan bombalama eylemini ‘toplumsal barışa hizmet etmeyen ve yaşam hakkını ihlal eden bir fiil' olarak değerlendirdiklerini bildirirken, faillerin ve bunu organize eden karanlık güç odaklarını kınadıklarını söyledi. Mazlum-Der Başkanı Çoban, yaşam ve güvenlik hakkını tehdit eden eylemin faillerinin belirlenerek olayın bütün yönleri ile aydınlatılmasını isteyerek şunları söyledi:
“Ülke genelinde meydana gelen bu ve benzeri olayların hangi kişi, kurum, örgüt veya çete tarafından işlenirse işlensin toplumu derinden yaralama amaçlı kötü niyetli eylemler olduğu ortadadır. Son zamanlarda, Beytüşebap'taki minibüs katliamı, sonrasındaki yoğun çatışmalı ortam, Şırnak Gabar Dağı'nda 14 askerin ölümü ve Diyarbakır'daki bu saldırı toplumsal barışı bozmayı, insanlar arasında kutuplaşmayı hedef alan provakatif eylemler olup, bu karanlık güçlerin düzenlediği tüm olayların bütün yönleri ile aydınlatılması istiyoruz. Türkiye'deki temel sorunların, şiddet dışındaki yöntemlerle çözümü hayati değer taşımakta olup, sivil alan hesaplaşma tahtası haline getirilmemeli ve bireylerin araç olamayacağı unutulmamalıdır. Toplumsal barış için, herkesi insan haklarına riayet etmeye çağırıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!