Mazbatalarını alırken zam istediler

Güncelleme Tarihi:

Mazbatalarını alırken zam istediler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2007 16:41

Genel seçimde milletvekili seçilenler, il seçim kurullarından mazbatalarını almaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Samsun'da yeni seçilen 9 milletvekilinin mazbataları, İl Seçim Kurulunca dağıtıldı.

İl Seçim Kurulu Başkanı Mustafa Aygün, mazbata töreninde, 23. dönem milletvekili seçilenlere başarı diledi.

AKP'den 6, CHP'den 2 ve MHP'den 1 milletvekilinin mazbatalarını teslim eden Aygün, seçimde görev yapan herkese teşekkür etti.
AKP'den Mustafa Demir, Suat Kılıç, Birnur Şahinoğlu, Ahmet Yeni ve Fatih Öztürk'ün mazbataları kendilerine verildi. Cemal Yılmaz Demir'in mazbatasını ise vekaleten Mustafa Demir aldı.

CHP'den mazbata almaya Suat Binici geldi. Haluk Koç'un mazbatası da vekaleten Binici'ye verildi.

Mazbata almaya gelen milletvekilleri arasında MHP'den Osman Çakır da yer aldı.

MUŞ

Muş Adliye Sarayında düzenlenen törende, AKP'den milletvekili seçilen Medeni Yılmaz ve Seracettin Karayağız ile bağımsız milletvekilleri Sırrı Sakık ve Mehmet Nuri Yaman, İl Seçim Kurulu Başkanı Şamil İnan'dan mazbatalarını aldılar.

Haberin Devamı

AKP Muş Milletvekili Medeni Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, sonuçların Muş için hayırlı olmasını temenni etti. Yılmaz, “Muş için tüm çaba ve gayreti sarf ederek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Güzel bir seçimin ardından şimdi yeni dönemde Muş'a hizmet etme gayretinde olacağız” dedi.

Karayağız ise “Kardeşlik ortamı içerisinde Muş'a hizmet getirmek için 4 milletvekili birlikte çalışacağız” diye konuştu.

Bağımsız milletvekili Mehmet Nuri Yaman da Muş'un kalkınmasında ellerinden gelen tüm çabayı sarf edeceklerini belirterek, “Deneyimimizle, yeteneğimizle kardeşlerimizle el birliği yaparak Muş için çalışacağız. Kimsenin aklına farklı şeyler gelmesin. Her şey meydanlarda kaldı ve şimdi her şey Muş için” dedi.

Sırrı Sakık ise “Muş'taki ve parlamentodaki milletvekili arkadaşlarımızla diyalog içerisinde olacağız. Hem ülkemiz hem de ilimiz için ne gerekiyorsa yapacağız. Ülkemizi özgürleştirmek ve ilimizi zenginleştirmek namus borcumuzdur. Diyalogdan asla kaçınmayacağız” diye konuştu.

İl Seçim Kurulu Başkanı Şamil İnan ise il genelinde seçimlere katılım oranının önceki seçimlere oranla yüksek olduğunu söyledi.

BİLECİK

AKP Bilecik milletvekili Fahrettin Poyraz, İl Seçim Kurulundan mazbatasını aldı.

Haberin Devamı

İl Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Lekesiz, mazbata töreninde yaptığı konuşmada, Poyraz'ın 23. dönem milletvekili seçimlerinde halkın teveccühüne layık görülerek yeniden milletvekili seçildiğini belirterek, “Memlekete, ülkemize ve kendisine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Fahrettin Poyraz da ilk defa milletvekili seçiliyormuş gibi heyecanlı olduğunu belirterek, Türkiye'de ve Bilecik'te halkın artan desteğini görmekten gurur duyduğunu söyledi.

Bu durumun sorumluluklarını daha da artırdığını ifade eden Poyraz, “Önümüzdeki dönem mahcup olmamak için çok daha fazla çalışmamız lazım. Bilecik'te yarım kalan işlerimizin olduğu gibi sıfırdan başlayacağımız yeni projelerimiz de var. Bilecik'i, sanayisi, tarımı ve diğer yönleriyle kalkındırmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Haberin Devamı

Poyraz, mazbatasını aldıktan sonra partisinin il ve ilçe teşkilatlarında görevli yöneticilerle Adliye Sarayının önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

BURDUR

Burdur'dan milletvekili seçilen AKP'den Bayram Özçelik ve Mehmet Alp ve CHP'den Ramazan Kerim Özkan, mazbatalarını aldı.
Burdur milletvekillerine mazbataları, Burdur Adliyesinde, İl Seçim Kurulu Başkanı Kemal Sönmez tarafından törenle verildi.

AKP milletvekilleri Özçelik ve Alp, gazetecilerin alınmadığı törenden sonra Adliye binası önünde fotoğraf çektirdi.

AKP Milletvekili Bayram Özçelik, “Halkımızın bize verdiği bu görevi TBMM'de en iyi şekilde yerine getireceğiz” dedi.

CHP Milletvekili Ramazan Kerim Özkan da CHP İl Başkanı Mustafa Kayım'la geldiği adliyede mazbatasını aldıktan sonra, halkın istediği doğrultuda TBMM'de görev yapacağını belirtti.

AMASYA

Haberin Devamı

AKP'den yeni dönemde Amasya milletvekili seçilen Akif Gülle ve Avni Erdemir'e de İl Seçim Kurulunca mazbataları verildi.
AKP Amasya milletvekilleri Akif Gülle ve Avni Erdemir ile bir grup partili, İl Seçim Kuruluna gelerek, Başkan Hakan Soybir'den mazbatalarını aldı.

Adliyeden çıkarken açıklama yapan AKP Genel Başkan Danışmanı ve Amasya Milletvekili Gülle, tüm Amasya'ya minnet duyduklarını söyledi.

Amaçlarının Amasya'nın hizmet yönünden eksiklerini tamamlamak olduğunu ifade eden Gülle, “Hangi siyasi partiden olursa olsun Amasyamızda yaşayan herkese karşı sonsuz hizmet sorumluluğumuz var” dedi.

Avni Erdemir de AKP oy veren, vermeyen herkese saygılarını ileterek, “Mazbata alırken Amasyalı hemşehrilerimizin sorumluluk belgesini, yetki belgesini aldık. İnşallah onlara güzel hizmet edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Daha sonra, Gülle ve Erdemir, partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

ÇANAKKALE

Çanakkale'den seçilen AKP milletvekilleri Mehmet Daniş ve Müjdat Kuşku, CHP Milletvekili Ahmet Küçük ile MHP Milletvekili Mustafa Kemal Cengiz de mazbatalarını aldı.

Çanakkale Seçim Kurulu Başkanı Hayri Demir, Ağır Ceza Mahkeme Salonunda düzenlenen törende milletvekillerine mazbatalarını vererek, hayırlı olmasını diledi.

İkinci kez milletvekili seçilen Mehmet Daniş, törenin ardından yaptığı açıklamada, milletvekilleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri olarak milleti kucaklayarak hizmete devam edeceklerini söyledi.

Halkın partilerine verdiği desteğin bilincinde olduklarını belirten Daniş, “Bu, milletimizin sağduyusudur. Galip gelen AKP'ye tüm kesimleri ve görüşleri kucaklamak yakışır” dedi.

CHP Milletvekili Ahmet Küçük ise partilerini Türkiye'yi yönetmeye hazırladıklarını, ancak AKP'nin kendilerinden fazla oy aldığını kaydederek, “Kendilerini kutluyorum, kolaylıklar diliyorum. Bu dönem yine Türkiye'nin iyi yönetilmesi için muhalefet görevi yapacağız” diye konuştu.

Küçük, bir gazetecinin, bazı partililerin Genel Başkan Deniz Baykal'ın istifasını istediği yönündeki sorusu üzerine, şunları söyledi:
“Herkesin her talebi olabilir. Bu sonuç tabii ki istediğimiz sonuç değildi. Ulaşamadığımız, çözemediğimiz başka sorunlar var. Bunlara acil çözüm bulmamız gerekir. Her şeyi sorgulayacağız.”

BATMAN

Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan ve bir grup DTP'li yönetici ile Batman İl Seçim Kuruluna gelen Batman bağımsız milletvekilleri Ayla Akat Ata ve Bengi Yıldız da mazbatalarını aldı.

Ayla Akat Ata, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, Batman'ın ilk kadın milletvekili olması dolayısıyla heyecanlı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Kadınların sorunlarıyla yakından ilgileneceğim. Bu dönem mecliste çok kadın olacak. Bu, kadınların sorunlarının çözümüne büyük katkıda bulunacaktır. Bundan sonra kadının sesi daha da yükselecek. Parlamentoda kadın milletvekilleri olarak bir kadın bakış açısını oluşturabiliriz. Ülkemizin her yerinde kadının yaşadığı sorunlar ortaktır. Kadın, özel ve kamusal alanda şiddete maruz kalıyor. Bu bizim ortak dilimiz olmalı. Kadınları koruyacak hukuki mekanizmaların oluşturulması ve kadınların bunlara etkin bir şekilde ulaşabilmeleri için çalışacağız.”

BİNGÖL

Bingöl Seçim Kurulu Başkanı Derviş Yıldırım, mazbatalarını alan milletvekillerinden adliye çalışanlarının maaşlarının artırılmasını istedi.
AKP'den Bingöl milletvekili seçilen Cevdet Yılmaz, Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu, İl Seçim Kurulu Başkanı Yıldırım'dan mazbatalarını aldı.

Adliye çalışanlarının maaşının diğer kurumlarda çalışan memurlarla aynı seviyeye getirilmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, “Buradaki memurlarımız, maaşları az olduğundan başka kurumlara geçmeye çalışıyor. Bunun engellenmesi için maaşlarının artırılması gerekir” diye konuştu.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta AKP'den milletvekili seçilen TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, Veysi Kaynak, Fatih Arıkan, Avni Doğan ve Cafer Tatlıbal, mazbatalarını aldı.

Adliyede, İl Seçim Kurulu Başkanı Dursun Altınöz'den mazbatalarını alan milletvekilleri, adliye çıkışında partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
İl Seçim Kurulu Başkanı Altınöz, AKP'nin itirazlarının devam ettiğini, bu nedenle CHP milletvekili Durdu Özpolat'ın mazbatasını veremediklerini belirtti.

Altınöz, itirazın sonuçlanmasının ardından mazbatayı teslim edebileceklerini ifade etti.

AKP İl Başkanı Atıf Şirikçi ise 7 ilçede seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini ve sonucu beklediklerini kaydetti.

Bu arada, AKP'den milletvekili seçilen Mehmet Sağlam'ın mazbatasını sabah aldığı öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!