Mayınlı tuzak: 1 er yaralandı

Güncelleme Tarihi:

Mayınlı tuzak: 1 er yaralandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2011 00:00

Haberin Devamı

TUNCELİ’nin Güleç Köyü dağlık alanında arazi araması yapan askerlerin geçiş güzergâhına döşenen mayın önceki gün uzaktan kumandayla patlatıldı. Olayda bir jandarma er yaralandı. Sol ayak parmakları kopan er, helikopterle Elazığ Asker Hastanesi’ne kaldırıldı. Tunceli’de PKK’lıları etkisiz hale getirmek için yaklaşık 2 bin komandonun katılımıyla geniş kapsamlı hava destekli operasyon başlatıldı. Önceki gece Kocatepe ve Çakırkaya köyleri arasında arazide konuşlanan birliklere teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Çatışma sabah saatlerine kadar sürdü. Çatışma bölgesine gece yarısı helikopterlerle çok sayıda özel birlik sevk edildi.
2 asker yaralı
Bölgede sürdürülen operasyonlarda, dün akşam saatlerinde Tunceli’nin Pülümür İlçesi Çakırkaya Köyü kırsalında 10-15 kişilik PKK’lı teröristlerle çatışma çıktı. Çatışmada 2 güvenlik görevlisi yaralandı.Yaralılar helikopterle Elazığ Asker Hastanesi’ne götürüldü. Çatışma bölgesine Tunceli 4’üncü Komando Tugay Komutanlığı’ndan helikopterlerle takviye profesyonel birlikler sevkedildi. Dün sabah Ovacık’ın dağlık alanında arama faaliyeti yürüten askeri birliğin geçiş güzergâhına döşenen uzaktan kumandalı ve basma düzenekli plastik patlayıcı da askerler tarafından fark edilip etkisiz hale getirildi.
Polise uyarı
Güvenlik güçlerinin yaptığı teknik ve istihbarat çalışmalarında PKK’lıların bölgede özellikle polis birimlerine karşı ciddi eylem hazırlığı içinde oldukları ve birçok eylem planı yaptığı bilgisine ulaşıldı. Tunceli merkez ile ilçelerindeki polis birimleri en üst düzeyde uyarılarak olası bir saldırıya karşı dikkatli olmaları istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!