Mayına 6 şehit

Güncelleme Tarihi:

Mayına 6 şehit
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2009 00:00

Çukurca bölgesinde operasyona çıkan birliklerin geçişi sırasında, yola döşenmiş bir mayın uzaktan kumanda ile patlatıldı.

ŞEHİTLERİMİZİN FOTOĞRAFLARI

Patlamada biri uzman çavuş 6 asker şehit düştü, 8’i yaralandı. Hain saldırı sonrası bölgede operasyonlar yoğunlaştırılırken, Özel Harekát Timleri de teröristlerin peşine düştü. Bu operasyonlarda da bir uzman çavuş, kayalıklardan düşerek şehit oldu.

HAKKÁRİ’nin Irak sınırındaki Çukurca İlçesi’ne 30 kilometre uzaklıktaki Uzundere Köyü yakınlarında operasyona giden askerlerin geçişi sırasında, önceki gece 23.30 sıralarında teröristler, yola döşedikleri mayını uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Patlamada, askeri araçta bulunan İstikam Uzman Çavuş Ziya Bener, erler Özkan Dumlu, Deniz Demirci, Cafer Çelik, Kemal Özevin ile Adil Yıldız şehit düşerken, sekiz asker de yaralandı.

Saldırı üzerine bölgede yoğun operasyona başlanırken, yaralı askerler helikopterle bölgeden alınarak tedavi altına alındı. Hakkári Valisi Muammer Türker, olumsuz hava koşulları nedeniyle yaralıların helikopterle Şırnak’a gönderildiğini söyledi.

Yaralı askerler şunlar: Uzman Çavuş Muharrem Akalın, erler Fethar Bilmez, Aytaç Güney, Mehmet Solmaz, Fırat Güneş, Muhammet Akdeniz, Samet Koca ve Oğuz Kır.

Şehit askerler için dün öğle saatlerinde Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Basının alınmadığı törene Şırnak Valisi Ali Yerlikaya, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yurdaer Olcan, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Tahir Bekiroğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Hacıoğlu, komutanlık personeli katıldı. Törenin ardından şehitlerin cenazeleri toprağa verilmek üzere üç helikopterle memleketlerine gönderildi.

Uçaklar K. Irak’ı vurdu

Hain saldırının ardından bölgedeki askeri hareketlilik arttı. Gece bir grup PKK’lı teröristin tespit edildiği Cudi Dağı’na karadan top atışı yapıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren teröristlerin bulunduğu ve kaçabilecekleri stratejik bölgelere 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle Jandarma Özel Harekát Timleri indirildi. Şırnak’ta Cudi’nin yanı sıra Küpeli Dağı ve Bestler Dereler Bölgesi’ndeki operasyonlarında sürdüğü kaydedildi. Operasyonda Işıklı Bölgesi’nin 15 kilometre uzağındaki bölgede de, bir uzman çavuş kayalıklardan düşerek şehit oldu. Şehit uzman çavuşun isminin Abuzer Doğan olduğu açıklandı.

Genelkurmay’dan yapılan açıklamada, Irak’ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesinde sınırımıza yakın tespit edilen PKK’lı kalabalık terörist grubun Türk Hava Kuvvetleri uçaklarınca dün sabah saatlerinde ateş altına alınarak tam isabetle vurulduğu belirtildi. Açıklamada, "Görevini başarıyla tamamlayan uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir. İcra edilen harekátta, her zaman olduğu gibi sadece PKK/KONGRA-GEL terör örgütü hedef alınmış, sivil halkın olumsuz etkilenmemesi için gerekli hassasiyet gösterilmiştir" denildi.

Her şey bu bayrak için

ŞEHİT Adil Yıldız’ın Arnavutköy’de oturan ailesi yıkıldı. Terhisine 58 gün kala şehit olan Yıldız’ın annesi Kezban Yıldız fenalaştı. Babası İsmail Yıldız, annesinin önceki gün oğluyla telefonda konuştuğunu belirterek, "’Az kaldı merak etmeyin döneceğim’ dedi. Her şey bu bayrak için" dedi. Yıldız’ın cenazesi Kastamonu’ya getirildi. Şehit er Doğanyurt’taki törenin ardından Baldıran Köyü’nde toprağa verilecek.

Hakkımızı helal etmiyoruz

ER Cafer Çelik’in şehit düştüğü haberini anne Nezahat Çelik misafirliğe gitti evde aldı. Sinir kriz geçirince askeri ambulansla evine getirilen Çelik, "Böyle mi dönecektin" diye ağladı. Fırında çalışırken 6 ay önce vatani görevine giden Cafer Çelik’in amcası Murat Çelik "Başka şeylere çare bulan Cumhurbaşkanı ve hükümet bu şehit ölümlerine de çare bulsun. Hiçbir hükümet yetkilisine hakkımız helal etmiyoruz. Cenazemize de gelmelerini istemiyoruz" dedi.

Ev yemeği gitmişti

ŞEHİT Kemalettin Özevin, 11 yıl önce Siirt’ten İstanbul’a göç eden Özevin Ailesi’nin 8 çocuğundan biriydi. İlkokulu bitirdikten sonra konfeksiyon atölyelerinde işçi olarak çalışan Özevin’in babası Halil Özevin 10 gün önce oğlunu birliğine ziyarete gitti. Oğluna evde yapılan yemekleri götüren Halil Özevin, "Nizamiyede oturduk. Keyfi yerindeydi. Askerlik anılarını anlattı" dedi. Özevin Ailesi, dün, şehit Kemalettin’in toprağa verecekleri memleketleri Siirt’te gitti.

Gurur ve matem

HAKKARİ’de mayın patlaması sonucu şehit olan 6 askerden birisi olan Piyade Er Deniz Demirci’nin Ankara’daki evinde matem ve gurur birarada yaşandı. Ankara Mamak’ta yaşayan Demirci ailesinin 5 çocuğundan biri olan Deniz, şehit olmadan bir saat önce babası Halil Demirci’yi aradı. Deniz, "Ben iyiyim baba. Birazdan göreve gidiyorum" diyerek telefon seldi. Baba Demirci, taziyeye gelenlere, "Vatan sağolsun. Onunla gurur duyuyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!