Mavi Senfoni'nin sahibi belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Mavi Senfoninin sahibi belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2009 10:12

Ressam Burhan Doğançay'ın geçtiğimiz pazar günü, rekor bir fiyatla 2,2 milyon TL'ye satılan 'Mavi Senfoni' adlı tablosunu, ünlü işadamı Murat Ülker satın aldı.

Haberin Devamı

Mavi Senfoni'nin yeni sahibi Murat Ülker  
 
 
 
 
 
Antik AŞ tarafından düzenlenen Çağdaş Sanat Eserleri Müzayedesi'nde satılan 'Mavi Senfoni'nin yeni sahibi merak konusuydu. Bütün Türkiye'nin üç gündür peşinde koştuğu eserin yeni sahibini Zaman ortaya çıkardı. Tabloyu satın aldığı rivayet edilenler arasında Ömer Koç, Bülent Eczacıbaşı, Cengiz Çetindoğan ve İnan Kıraç'ın adı geçiyordu. Dün, gazete ve televizyonlar gün boyu Ömer Koç ve Bülent Eczacıbaşı'ndan gelecek açıklamaları bekledi. Öğle saatlerinde iki ismin de tabloyu almadıklarını açıklaması, eserle ilgili merakı daha da artırdı. Hatta birçok dedikodu bile yapıldı. Kulaktan kulağa dolaşan iddialara göre 'eser satılmamış, ama yüksek bir fiyata satılmış gibi gösterilerek gündem oluşturulmaya' çalışılmıştı. Ancak hiç kimsenin aklına Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'in adı gelmedi. Daha önce sanat müzayedelerinde adı pek duyulmayan Ülker'in 'Mavi Senfoni'yi alması sürpriz olarak değerlendirildi. Murat Ülker'in bu kadar pahalı bir eseri ne yapacağı ise yeni merak konusu. Sanat piyasasının duayenlerinden 'adının açıklanmasını istemeyen' bir isme göre bunun bir tek anlamı olabilir: "Bu kadar parayı veren kişi, bu resmin değerini iyi biliyor. Sanattan anlıyor, bu eseri alıp evine asmaz; muhakkak ileriye dönük planları vardır. Belki müze yapabilir. Böyle bir dönemde bu tabloyu kim aldıysa helal olsun. Alkışlıyorum." Birkaç yıl önce 5 milyon TL'ye satılan Osman Hamdi Bey'in ünlü eseri Kaplumbağa Terbiyecisi'nden sonra sanat piyasasının en çok konuştuğu Mavi Senfoni ile ilgili olarak müzayedeyi yapan Antik AŞ yetkilileri, "Üzerimizde yoğun baskı var, ancak açıklamamız mümkün değil." şeklinde konuşuyordu.

Haberin Devamı

Ülker'in sanatın çeşitli dallarından spora kadar birçok alanda sponsorlukları bulunuyor. Ülker markasının sahibi Murat Ülker, Türkiye'de pek çok sosyal sorumluluk projesinin de hayata geçmesine maddi ve manevi katkı sağlıyor. 'Mavi Senfoni'yi alarak çağdaş Türk sanatına da büyük destek veren Ülker, büyük koleksiyonerler arasındaki yerini aldı.

Haberin Devamı

Mavi Senfoni'yi yakından tanıyalım...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!