Mavi Balina oyunu nedir? İşte Mavi Balina oyununun sırrı

Güncelleme Tarihi:

Mavi Balina oyunu nedir İşte Mavi Balina oyununun sırrı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2018 12:26

Dünya çapında çok sayıda intihar olayıyla bağdaştırılan Mavi Balina oyunu, gündeme gelmeye devam ediyor. Uzmanlar, yaklaşık 2 yıl önce Rus sosyal medyası üzerinde ortaya çıktığı belirtilen Mavi Balina oyunu konusunda aileleri uyarıyor. Peki, Mavi Balina nedir?

Haberin Devamı

Ailelerin korkulu rüyası olan Mavi Balina oyunu can almaya devam ediyor. 'Blue Whale', yani 'Mavi Balina' adlı oyunda, oyuncular 50 talimatı yerine getirmek zorunda ve bunlardan bazıları ölümcül olabiliyor.

50 günlük bir süreyi kapsayan bu komutlar arasında derin olmayacak şekliyle kol ve bacakların kesilmesi, belirli bir süre boyunca kimse ile görüşülmemesi, yüksek sesli olarak müzik dinlenilmesi gibi aşamalar yer alıyor.

50. günün sonunda ise kişiye son aşama olan "yüksekten atlayarak ya da kendini asarak" intihar etme komutu veriliyor. "Mavi Balina" adlı oyunda yönetici konumunda olan kişilerin, kişisel bilgilerini ele geçirdikleri kurbanlarına şantaj da yaptığı bu şekilde oyunda kalmaya zorladıkları ifade ediliyor.

“MAVİ BALİNA” OYUNU GENÇLERİ ÖLÜME SÜRÜKLÜYOR

Haberin Devamı

Son günlerde dünyada pekçok çocuğun ve gencin ölümüne sebep olduğu iddiasıyla gündeme gelen “Mavi Balina” oyunu ebeveynleri endişelendiriyor. Peki, “Mavi Balina” oyunu oynayan ergenleri hangi tehlikeler bekliyor? Uygulamayı yöneten kişinin duygusal taciz uyguladığını belirten uzmanlar, ergenlerin bu süreçte en riskli grup olduğunu vurguluyor. Çocuk ve gençleri benzer tehlikelerden korumanın yolu ise sorunların paylaşımı ve doğru iletişimden geçiyor. Psikiyatri Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Onur Noyan, son günlerde dünyada pekçok çocuk ve gencin ölümüne yol açan “Mavi Balina” oyununun en çok ergenleri tehdit ettiğini söyledi.

Yazının tamamı için tıklayın

BAKMADAN GEÇME!