Matkap’ta şimdi de seks kasedi skandalı

Güncelleme Tarihi:

Matkap’ta şimdi de seks kasedi skandalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2008 00:00

’Matkap’ operasyonu kapsamında gözaltına alınan Orhan Aykut ile sevgilisi Halime D.’nin, sevişmelerini kasede kaydettirdikleri ortaya çıktı. Kamerayı kullanan ise Halime D.’nin o zaman 12 yaşında olan oğlu.

"BEN derin devletin adamıyım" diyerek haraç alan çete lideri Orhan Aykut’un seks kaseti ortaya çıktı. Operasyonda gözaltına alınan Halime D.’nin, çete lideri ile sevişme görüntülerini 12 yaşındaki oğluna çektirdiği belirlendi. Orhan Aykut ile Halime D. hakkında ’çocuk istismarı’ yaptıkları gerekçesi ile soruşturma başlatıldı.

"Matkap" adı verilen operasyonda, Orhan Aykut’un liderliğinde kendilerine "derin devlet" süsü verip haraç topladıkları ve ihalelere girdikleri öne sürülen 13 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasındaki tek kadın ise matbaacı Halime D.’ydi. Şebeke lideri Orhan Aykut’un, sevgilisi olan Halime D., iddialara göre, çetenin tuzağına düşen işadamlarına ve politikacılara sahte binbaşı rolü oynuyordu. Çete lideri Orhan Aykut’un evinde mahkeme kararı ile arama yapan polis, suç unsuru içerebileceği düşüncesi ile bigisayarlara ve CD’lere el koydu. CD’leri inceleyen polis, çete lideri Orhan Aykut ile Halime D.’ın sevişme görüntülerini buldu. Aynaya yansıyan görüntüden kameranın bir çocuğun elinde olduğu görülüyordu. Orhan Aykut ile Halime D., kamerayı kullanan çocuğu yönlendiriyordu. Polisler, Orhan Aykut ile Halime D.’ye çocuğun kim olduğunu sordu. Kamerayı kullanan çocuk Halime D.’nin oğluydu. Sevişme görüntüleri dört yıl önce çekilmişti. Kamerayı kullanan çocuk o yıllarda 12 yaşındaydı. Çete suçlaması ile gözaltına alınan zanlılar hakkında, çocuk istismarı yönünden de işlem yapıldı. Savcılık, bu suçlamayla ilgili olarak da Orhan Aykut ve Halime D. hakkında soruşturma başlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!