Masum Türker: Barış için atılan adımları eleştirmeyeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Masum Türker: Barış için atılan adımları eleştirmeyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2010 17:18

TÜRMOB Genel Başkanı ve DSP Genel Başkanı Dr. Masum Türker, barışın konuşulduğu yerde siyasi görüşleri bir tarafa bırakacaklarını ve asla barış için atılan adımları eleştirmeyeceklerini söyledi. Türker, “Türkiye sömüren değil, üreten bir ülke olması hayalimizdir. Bu nedenle siyasi görüşümüz ne olursa olsun asla barış için atılan adımları eleştirmeyeceğiz. Yeter ki o adımlar olumlu olsun” dedi.

Haberin Devamı

26'ncı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odaları Platformu Toplantısı ve Ruhsat Dağıtım Töreni Van'da yapıldı. Platform toplantısına TÜRMOB Genel Başkanı ve DSP Genel Başkanı Dr. Masum Türker, Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Belediye Başkan Vekili Adil Adıyaman, Defterdar Yücel Öz, Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri, bazı siyasi parti il başkanları, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler katıldı.
Toplantıda konuşan Van Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Başkanı Yakup Simeklioğlu, platfarmun amacının bölgedeki meslek odalarını ve meslek mensuplarının sorunlarını iller bazında tespit ederek, genel sonuçlara ulaşmak ve çözümler konusunda geliştirilen çözüm önerilerini başta TÜRMOB olmak üzere yetkili kurum ve kuruluşlara sunmak olduğun söyledi.

Haberin Devamı

TÜRMOB Genel Başkanı Masum Türker de yaptığı konuşmasında 1 ay sonra TÜRMOB Genel Başkanlığı görevini bırakacağını yaptığı konuşmanın da bir veda konuşması olduğunu söyledi. Türker, şöyle konuştu:“Kökenimiz ne olursa olsun, ister doğulu, ister batılı, eğer bir ülkede zenginlik varsa, güç varsa, bu zenginlik ve güç ülkenin dört bir tarafında yaşayanlara adil bir şekilde dağıtılıyorsa, o ülkenin vatandaşları daha özgür, daha bağımsız ve daha güvenli yaşarlar. Bu düzeydeki bir ülkenin yaratılmasında en önemli rollerden birisi, adil paylaşımı sağlayacak, hesaplaşma düzenini kontrol edecek muhasebe meslek mensuplarının varlığına ihtiyaç vardır. Bu da muhasebecilerin ne kadar önemli bir misyonunun olduğunun göstergesidir. Benim hayalim öylesine ki, herkesin gece gündüz rahatlıkla gezebildiği, kanın asla dökülmediği, bütün annelerin çocukları evden çıkarken damatlık gibi gidip damaklık gibi geleceğini hayal ettiği ve herkesin bir birini kucakladığı bir ülke. Barışın ne olduğunu hepimiz içimizde yaşarsak Türkiye dünyadaki yerini alır. Türkiye bu şekilde sömüren değil, üreten bir ülke olur ki, bu da hayalimizdir. Bu nedenle siyasi görüşümüz ne olursa olsun asla barış için atılan adımları eleştirmeyeceğiz. Yeter ki o adımlar olumlu olsun. Ve yeter ki o adımların projesi Türkiye'deki herkes için olsun. Ben bir gün, bahar şenlikleri gibi barış şenliklerinin yaşandığı, muhasebecilerin artık çile çekmediği, vergi düzeninin halka eziyet etmekten çıkarıldığı ve Türkiye'nin sömürülen değil kazanan bir ülke olduğu bir geleceği birlikte şekillendireceğimize inanıyorum.”
Yapılan konuşmaların ardından 26'ncı Doğu ve Güneydoğu SMMM Odaları Platform Toplantısı kapsamında Özel SMMM Yeterlilik sınavını başarıyla tamamlayanlara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Ruhsatları dağıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!